KONTAKT:

Chovatelská stanice OASIS OF PEACE
Alžběta Vrublová

Bruzovská 1824
Frýdek - Místek 738 01
Czech Republic

T-Mobile: +420 731 505 878
Skype: a.vrtule

alzbeta.vrublova@centrum.cz
oasisofpeace@inmail.cz
Pokud neodpovím na e-mail, je možné, že skončil ve spam koši. Proto prosím, pošlete zprávu znova, nebo se se mnou spojte přes telefon, skype nebo facebook.  Děkuji.

Kniha návštěv / Guestbook
Prosím, zanechejte nám vzkaz v knize návštěv.


NOVINKY 2011
Plánujeme vrh v roce 2011 i 2012

Otcové našich aktuálně plánovaných vrhů jsou psi z Anglie a Švédska.

16.1. Každičký den i v této zimě trávím celé odpoledne venku a věnuji se prckům. S každým chodím zvlášť na procházku a snažím se je 1. socializovat, 2. utahat, 3. mít dobrý pocit, že jsou s námi šťastní. Povím vám, je to fuška, ale moc krásná fuška. Štěňátka mají nádhernou povahu a je radost s nimi pracovat.

Dostala jsem nové fotečky Gullivera Oasis of Peace, který žije u naší kamarádky na Slovensku. "Movie" měl štěstí a našel překrásný domov. Tuším, že o něm ještě hodně uslyším! Chtěla bych se s vámi o fotečky podělit:
Gulliver Oasis of Peace

Garfield Oasis of Peace se zabydluje u skvělých lidí a majitelů pejska Flamboyant Dancer Oasis of Peace. Přeji jim, ať v obou pejscích najdou to, co hledali.


15.1. Na stránku NAŠI PSI jsem přidala pejska jménem Gargamel Oasis of Peace a fenečku Hera Oasis of Peace. Doufám, že budou s námi spokojeni jako my s nimi. :)

Fenečka Deborah Oasis of Peace byla nakryta játrově hnědým pejskem Cuiviénen Aapeli. Jedná se o zahraniční krytí  a očekávají se štěňátka skvělých povah, pěkného exteriéru i zajímavého rodokmenu. Jsem nesmírně ráda, že Astynčina krev jde touto cestou! Díky Barčo a Tondo! Více na stránkách chovatelské stanice Fiammante Astro.
 

13.1. Uvolnila se nám jedna zadaná fenečka s krásným jménem Geisha Oasis of Peace. Více na stránce

Flat Coated Retriever Geisha Oasis of Peace na prodej

10.1. Nová stránka Na prodej.

2.1.

Na stránce vrhu Flamboyant Oasis of Peace jsou nové fotečky dospívajících slečen Flamboyant Rita Oasis of Peace a Flamboyant Fleur Oasis of Peace. Moc děkuji majitelům Keysi a Fleur za nádhernou péči o naše holčičky. DĚKUJEME!

Nová galerie vrhu H Oasis of Peace z osmého týdnu života štěňátek.


29.12. Aktualizovala jsem deníček vrhu G Oasis of Peace.

Dnenší fotečky Garfielda Oasis of Peace. Úžasného pejska, který hledá nový domov.

Garfield Oasis of Peace 9 týdnů

Garfield Oasis of Peace hledá nový domov

Z vrhu H Oasis of Peace jsou volní dva kluci. Vhodní na výstavy, chov, myslivost, canisterapii, agility, nebo jiný sport. Na prvním a nejdůležitějším místě potřebují milující lidské srdce a svůj vlastní domov. Pejskové jsou odčervení, očkovaní, socializovaní, připraveni k odběru.

25.12. Právě aktualizuji web s jedním ze štěňátek na klíně. Společně Vám chceme popřát krásné svátky, alespoň tak krásné, jako máme my.

Štěňátka se pomalu rozprchávají do nových domovů. Některá zůstanou tady s námi v České Republice a některá zakotví v okolních zemích. Myslíme si, že jsme pro ně našli nádherné rodiny.

Své nové pánečky ještě hledá dvouměsíční pejsek Garfield Oasis of Peace, největší oblíbenec neteře Helenky a kamarádky Páji. Velmi elegantní pejsek s nejhezčí hlavičkou z vrhu. Má velmi milou, mazlivou a veselou povahu. Garfield je odčervený, očkovaný, čipovaný, s pasem a pořádně vymazlený. :)

Garfield Oasis of Peace v šesti týdnech

Flat Coated Retriever Garfield Oasis of Peace s Helenkoku

Flat Coated Retriever Garfield Oasis of Peace v postoji

10.12. Bohužel jsem z technických důvodů nemohla aktualizovat web. Teď už je ale opět funkční a já se pro Vás pokusím dohnat všechny resty.

Aktualizován vrh G Oasis of Peace a jeho deníček. Volný ještě jeden pejsek.
Aktualizován vrh H Oasis of Peace a jeho deníček. Volná holčička a tři pejskové.

Spoustu nových fotografií najdete u nás v galerii Oasis of Peace.

Úžasný tatínek našich štěňátek z vrhu H Oasis of Peace.
Flat Coated Retriever Whizzbang Mexican Afterburner


20.11. Tento víkend byl velmi náročný, ale také velmi krásný! V sobotu jsme stihli hon s Winnie, Dogím  a přáteli, později odpoledne návštěvu z Rakouska. V neděli ráno milou návštěvu z Čech, dopoledne z Norska a odpoledne další z Rakouska.
Teď se postarat o štěňátka a předat hlídací žezlo přítelově mamince. Já padnu do postele a už mě nic nevzbudí. :)

Vytvořila jsem galerii štěňátek ze 4. týdne života.

14.11. Deníček vrhu G Oasis of Peace je opět aktualizovaný. V galerii štěňátek z třetího týdne věku najdete spoustu nových fotografií.
Letošní podzim je krásný a díky procházkám s našimi Flat Coated Retrievery ještě krásnější.
Na fotce maminka Rita a dcera Winnie.
Podzim v Oasis of Peace


12.11. Ráda bych se s Vámi podělila o VIDEO a postojovou fotografii velmi nadějné fenečky Flamboyant Starlight Oasis of Peace. "Fly" je z prvního vrhu naší švédské princezny Rity.
Flat Coated Retriever Flamboyant Starlight Oasis of Peace

Z vrhu G Oasis of Peace jsou volné 3 fenečky a 3 pejsci a ve vrhu H Oasis of Peace 2 fenečky a 3 pejsci. Kdo má zájem o štěňátko, prosím, kontaktujte mě. Odběr okolo Vánoc 2011.

Aktualizovala jsem deníček vrhu G Oasis of Peace, přidala nové fotky do galerie z 2. týdne věku štěňat a vytvořila novou galerii z 3. týdne.

6.11. Štěňátka z vrhu H Oasis of Peace jsou tady. 3.11.2011 se narodili 3 černí chlapečci, 4 černé holčičky a 1 játrově hnědá holčička. Některá štěňátka hledají nový domov.

Štěňátka z vrhu H Oasis of Peace

Aktualizován deníček vrhu H Oasis of Peace.

Nová galerie - 2 týden života štěňátek z vrhu G Oasis of Peace

5.11. Dnes jsme se s Flamboyant Winnie Oasis of Peace zúčastnili krásného honu ve Vratimově. Počasí nám přálo, takže i přes velmi náročné terény jsme si užili nádherný den v přírodě, ve společnosti přátel a psů. Dogí si včera bohužel rozříznul tlapku, proto můj věrný parťák musel zůstat doma. Opravdu mi tam chyběl. Honu se zúčastnila i Darling Oasis of Peace, která odvedla se svým majitelem a vůdcem Robertem Bischofem vynikající práci. Jsem na ně opravdu hrdá!

Malá aktualizace v deníčku našich štěňátek z vrhu G Oasis of Peace.

4.11. Narazila jsem na zajímavé, pravdivé a velmi smutné video o množitelích štěňátek.

Malá aktualizace v deníčku vrhu G Oasis of Peace.

2.11. Opět malá aktualizace v deníčku vrhu G Oasis of Peace.

Na rajče jsem přidala novou galerii, tentokráte ze sedmého dne života našich štěňátek.

1.11. Už i vrh H Oasis of Peace má svůj Deníček.

31.10. Sárunka se připravuje k porodu. Na svět brzy přijdou černá a hnědá štěňátka z vrhu H Oasis of Peace.

Aktualizovala jsem deníček našich štěňátek z vrhu G Oasis of Peace.

29.10. Aktualizovala jsem deníček našich štěňátek z vrhu G Oasis of Peace.

28.10. Už jsme tady. Narodili jsme se 27.10.2011 a je nás 12. 5 chlapečků a 7 holčiček. Většina z nás hledá nový milující domov. Chceme oslavit Štědrý den s Vámi. :) Ozvěte se naší lidské mamince, pokud nás opravdu chcete v dobrém i zlém.

Fotografie z prvního a druhého dne života našich štěňátek Flat Coated Retrieverů z vrhu G Oasis of Peace. Klikněte na odkaz.

Flat Coated Retriever Štěňata z vrhu G Oasis of Peace

PŘEJEME KRÁSNÉ NAROZENINKY NAŠIM BÉČKŮM OASIS OF PEACE.

24.10. Aktualizovaná stránka Flamboyant Winnie Oasis of Peace.
 
23.10. Aktualizovala jsem stránku štěňátka a vrh G Oasis of Peace.

Sára byla na kontrolním sonu. Štěňátka jsou stejně velká, vrtěla se, srdíčka tlučou jako o závod. Paní veterinářka našla 8 štěňátek. Vše je v naprostém pořádku. Teď jen čekat a držet palce, aby vše proběhlo tak jak má. Pak se nechme překvapit pohlavím a barvami. Očekáváme černé i hnědé štěňátka.

22.10 Rozhodla jsem se s vámi podělit v novém deníčku vrhu G Oasis of Peace o nádherné zážitky, které prožíváme a budeme prožívat s tolik očekávanými štěňátky.

20.10. Ritunka dnes slaví nádherné dospělácké 4. narozeniny. Přejeme jí pevné zdraví, pořád tak veselou povahu a také hladký porod miminek, který ji čeká už příští týden. Čas tak letí. Ritunka měla svůj první vrh "Flamboyant" s anglickým pejskem, jehož otec vyhrál BOB a BIG na nejprestižnější výstavě Cruft´s dog show. Teď čeká štěňátka s mnohonásobným šampiónem žijícím ve Švédsku a také otcem letošního světového vítěze.

Astinčiné dceři Basilej Brixie Oasis of Peace byl udělen titul Slovenský šampión krásy. Srdečně gratuluji jí i její páničce Mgr. Karli Podešvové.

16.10. Dogí se zúčastnil loveckých podzimních zkoušek a opět uspěl naprosto úžasně. Získal maximum bodů, 1. cenu a nádherné 2. místo. Dogí je pes, kterého práce nesmírně baví a jakékoliv zkoušky i hony si maximálně užívá.

Už se začínáme chystat na porod Ritulky, Máme ještě chvíli čas, ale nechceme nic nechat náhodě. Miminka maminku Ritu už pořádně kopou.

V naší psí rodině se v sobotu slavily dvě významná jubilea. Dogí bude mít osmé narozeniny a vstupuje mezi "veterány" a Ebinka oslavila první roček života. Proto oba pozvali skvělé lidičky a jejich pejsky na podzimní procházku a posezeníčko. Děkuji všem zúčastněným za nádherný společně strávený čas!!!

Odkaz na fotogalerii z oslavy.

14.10. Dneska jsem dostala novou fotografii Suneho, nádherného elegantního a velmi úspěšného tatínka našeho očekávaného vrhu G Oasis of Peace. Narození štěňátek očekáváme už koncem tohoto měsíce. Příští týden bude ve znamení maximálních příprav. Máte-li zájem o štěňátko z naší chovatelské stanice, neváhejte a ozvěte se! Stále jsou volné i ty nejlepší výběry.

BIS, CH Black Mica´s That´s Enough

Flat Coated Retriever Black Mica´s That´s Enough

Zítra nás čeká krásný den! Odpoledne za námi přijedou naši milovaní přátelé i s jejich pejsky, kdo se chce přidat, je vítán.
13.10. Aktualizována stránka našeho a Mirinčiného pejska Flamboyant Friend Oasis of Peace.

12.10. Fotečka našich Flamboyant Oasis of Peace sourozenců, kteří se velmi úspěšně zúčastnili mezinárodní výstavy v Českých Budějovicích.

Flamboyant Starlight Oasis of Peace a Flamboyant Rumpus Oasis of Peace

11.10. Jsem šťastná, že se s Vámi mohu podělit o další krásnou a ještě horkou novinu.

Dnes byl Flamboyant Rumpus Oasis of Peace na vyšetření dysplazie kyčlí i loktů a uspěl s nejlepším výsledkem - DKK 0/0 (negativní), DLK 0/0 (negativní). Když byl v narkóze, pan doktor Šebek zkontroloval jeho chrup, který ohodnotil jako plnochrupý.


10.10. V sobotu jsme vyrazili s majiteli našich dvou Flamboyant štěňátek na mezinárodní výstavu do Českých Budějovic. Ač nás počasí opět strašilo, vydrželo a dopřálo nám nádherné výsledky u obou patnácti měsíčních mlaďochů! Děkuji majitelům Fly a Rumpuska za účasnou péči o "naše" pejsky a taky o mě... ;-))

8.10.2011, Mezinárodní výstava, České budějovice, rozhodčí: Miloš Kašpar

Flamboyant Rumpus Oasis of Peace (psi, třída mladých) - Výborný 1., CAJC, BOJ, BOB, BIG V.
Flamboyant Starlight Oasis of Peace (feny, třída mladých) - Výborná 2.

V neděli, 9.10.2011, pak Flamboyant Starlight Oasis of Peace zabojovala na zkouškách Ověření vlohových vlastností retrívrů a získala maximum bodů a 3. místo. V průběhu zkoušek pracovala se zvěří


2.10. U Sáry i Ritulky byla potvrzena březost. U obou fen očekáváme početné vrhy.

Ritulka 36. den březosti :))
Rita čeká štěňátka Flat Coated Retrieverů

29.9. Rituščina dcera Flamboyant Rita Oasis of Peace se zúčastnila klubových Zkoušek vloh a uspěla v první ceně. Srdečně blahopřeji šikovným majitelům a "Keysince".

Ritě jsem aktualizovala postojové fotečky.

Dove Oasis of Peace, maminka očekávaného vrhu H Oasis of Peace, má aktualizovanou svou galerii.

27.9.
Aktualizovala jsem stránky naší švédské princezny Rity.

24.9.2011, Speciální výstava retrívrů RK SK, rozhodčí: Martin O´Donoghue (chovatelská stanice Philipstown, Irsko)

V roce 2009 zadala irská rozhodčí Mary O´Donoghue Bibince titul Nejkrásnější Junior Speciální výstavy KCHLS a tuto sobotu její manžel Martin O´Donoghue ohodnotil Bibinku tituly CAC, Vítěz speciální výstavy a BOB. Gratuluji Tomovi, Olince a Bibince k úžasným výsledkům po oba víkendy!!!

Multi JCH Darling Oasis of Peace (feny, třída vítězů) - Výborná 1., CAC, Vítěz speciální výstavy, BOB
Dogího syn CH Antonio Maminčino štěstí (psi, třída vítězů) - Výborný 1., CAC, Vítěz speciální výstavy

V Německu žijící Flamboyant Flo Oasis of Peace se zúčastnil svých prvních zkoušek - Junior hunting test JRP, které absolvoval s 268 body a prvním místem!!! Gratuluji, Steffi a Flo!

Barča s Deborah Oasis of Peace se v sobotu zúčastnily Otevřeného šampionátu retrieverů v agillity, kde jim paní rozhodčí Margot Fischer z Rakouska udělila ocenění Retriever dne . V jumpingu získaly krásné třetí místo! Barčo, s Orry jste nádherná nerozlučná dvojka!

Deborah Oasis of Peace 9/2011

22.9. Rituščina dcera Flamboyant Starlight Oasis of Peace "Fly" byla vyšetřena na dysplazii kyčlí a loktů s výsledkem 0/0 - negativní. Taková krásné výsledky potěší nejvíce.

Aktualizována stránka vrhu "Flamboynat".

20.9. Aktualizována stránka vrhu G Oasis of Peace.

19.9. 18.9.2011, Klubová výstava Retriever klubu CZ, rozhodčí: Mrs. Brenda Hutchison (chovatelská stanice Waverton, Velká Británie)

V krásném prostředí zahrady zámeckého areálu Oslavany se již tradičně pořádala velmi příjemná výstava retrívrů všech šesti plemen. Výstava není jen soutěží exteriéru, ale místem setkání přátel. Díky nim jsem zažila další překrásný den  za ideálního počasí (ač předpověď byla strašlivá) a za doprovodu dudáka (skvělý netradiční nápad).
Posuzování anglické chovatelky bylo přísné (známka výborná nebyla zrovna častná), ale velmi milé. Paní rozhodčí sledovala zejména hlavu psa a jeho výraz, předhrudí, hloubku hrudníku, hřbetní linii a pohyb. A jak jsme dopadli my?

Flamboyant Rumpus Oasis of Peace (psi, třída mladých) - Výborný
Flamboyant Friend Oasis of Peace (psi, mezitřída) - Velmi dobrý
Flamboyant Fleur Oasis of Peace (feny, třída mladých) - Výborná
Flamboyant Starlight Oasis of Peace (feny, třída mladých) - Výborná
Diesel Oasis of Peace (psi, třída pracovní) - Velmi dobrý 3.
Darling Oasis of Peace (feny, třída vítězů) - Výborná 1., CAC, Klubový vítěz, BOB
Dogího syn Antonio Maminčino štěstí (psi, třída vítězů) - Výborný 3.

Bibinka se stala nejkrásnějším představitelem plemene z 93 příhlášených  Flat Coated Retrieverů!!!

Flat Coated Retriever Darling Oasis of Peace vyhrála BOB na klubové výstavě

Na výstavu byla přihlášena i Rituška, která se ale nezúčastnila, protože tušíme, že v bříšku nosí štěňátka.

Kromě přihlášených Oasis of Peace pejsků se za námi přijeli podívat i Elsie Oasis of Peace, Flamboyant Falco Oasis of Peace, Flamboyant Sky Oasis of Peace, Flamboyant Rita Oasis of Peace a jejich úžasní majitelé! Děkuji!

Po výstavě se konal ještě hudební koncert místního sboru, kterého jsme se už bohužel nemohli zúčastnint pro velkou únavu a dalekou cestu domů.

Děkuji ředitelce výstavy, Gabrieli Lahodové, za krásnou organizaci klubové výstavy.



13.9. Darling Oasis of Peace "Bibi" byla tuto neděli přetestována a splnila podmínky pro použití v canisterapii na další dva roky. Gratuluji a děkuji Olince a Bibi za jejich nádhernou a velmi záslužnou práci.

12.9. Tatínek našich očekávaných štěňátek vrhu G, CH Black Mica´s That´s Enough, se v neděli zúčastnil mezinárodní výstavy s 2500 přihlášenými psy a stal se nejlepším Flat Coated Retrieverem, nejlepším jedincem skupiny FCI 8 a druhým nejkrásnějším psem výstavy.

(c) Helena Wennmark
Flat Coated Retriever Sune BIS2

10.9. Dove Oasis of Peace "Sára" byla nakryta dánským psem Whizzbang Mexican Afterburner "Max", pyšnícími se tituly C.I.E, MŁ.CH.PL, CH.PL, CH.SK Zw.KL.PL 2009, Zw.KL.CZ 2009, Zw.KL.SŁ 2010, 2 x BIS.
Více o tomto vrhu na stránce "H Oasis of Peace".

Na přelomu října a listopadu očekáváme tedy dva vrhy, které jsme plánovali s přáním si doma nechat štěňátko z těchto kombinací.


6.9.
Flo, Furísek a Keysi mají nové fotky na stránce vrhu "Flamboyat Oasis of Peace".

Flo se zúčastnil německé klubové výstavy a od anglické rozhodčí získal krásné 2. místo z 5 mladých pejsků.

DRC Club show, Lich/Giessen (Německo), rozhodčí: Mrs. M. Ward, Kennel Parzival, Anglie


Flamboyant Flo Oasis of Peace - výborný 2., res.JCAC

Potomci tatínka našich očekávaných štěňátek "Vrh G Oasis of Peace" opět vítězí, tento víkend získali:

Šampión Söklustens Unique Sunshine - BOB & BIS-4
Světový vítěz 2011 Black Mica's Not Your Business - BOS
Šampión Flat Power Choctaw Brave - BOB
Šampión Flat Power Milos Daughter - BOS

Fotografie krásného tatínka našeho očekávaného vrhu, pořízené ve stejný den, kdy kryl Ritu.
Jejich autorem je Miyuki Yamanaka.

Flat Coated Retriever Sune v pohybuFlat Coated Retriever Sune v pohybu

4.9. Flamboyant Rita Oasis of Peace se dnes zúčastnila klubových podzimních zkoušek a získala 1.cenu a titul CACT. Nááádherný úspěch pro tuto mladičkou a nadanou fenečku. Gratuluji a těším se s vámi z první a určitě ne posledního velkého úspěchu!!!

2.9. Bohužel jsem neměla moc času se věnovat webu, to ale neznamená, že se nic nedělo. S těma nejvýznamnějšíma událostma bych se s vámi moc ráda podělila.

Pro nás asi tou nejkrásnější a nejvýznamnější novinkou je nakrytí naší švédské princezny O'Flanagan Hur Mås Det švédským princem Black Mica's That's Enough. Pokud nám příroda bude přát, koncem října očekáváme narození štěňátek po skvělých rodičích s krví nepříbuznou pro český chov!
Kdo z vás by chtěl krásného společníka do rodiny, přítele na procházky, nadějné štěňátko exteriérem i charakterem s velkou využitelností pro chov, ozvěte se mi. Přijímám záznamy.

Očekáváme štěňátka po Ritě a Sunem

Děkuji svému příteli, Jakubovi a jeho bratrovi, Jirkovi, za velikou pomoc! Právě díky nim se mohl uskutečnit tento plánový vrh. Díky mnohokrát!!!


6.srpna 2011 jsme prožili nádherný den na loveckých zkouškách. Necítili jsme žádnou trému, naopak jsme si užili zkoušky v nádherném prostředí, počasí a se skvělými přáteli a jejich pejsky. A výsledky? Naprosto úžasné...

6.8.2011, Speciální zkoušky z vodní práce, OMS Havířov

O´Flanagan Vice Versa - 1. cena, 1. místo
Darling Oasis of Peace - 1. cena, 2. místo
Antonio Maminčino štěstí (syn Dogího) - 1. cena, 3.místo
Déjá Vu Oasis of Peace - 1. cena, 4. místo
O'Flanagan Hur Mås Det - 1. cena, 5. místo
Obzvláště gratuluji mému příteli, který se poprvé účastnil zkoušek jako vůdce. Ritunku vedl skvěle!
Fotografie:
Speciální zkoušky z vodní práce

4.8. Déjá Vu Oasis of Peace práce se zvěří velmi baví a mě baví pracovat s ní.
Déjá Vu Oasis of Peace a výcvik s bažantem

30.7.  Naše smečka se rozrostla o dalšího černého kamaráda. Na nějaký čas se u nás zabydlela Déjá Vu Oasis of Peace, se kterou cvičím lovecký výcvik. V mnohém mi připomíná povahově naši zakladatelku chovu Oasis of Peace, milovanou Astičku. Po ní podědila skvělý nos a velké nadšení pro přinášení a vodu. Je mi potěšením s ní pracovat. Jsem moc ráda, že ji tady můžu mít. Díky Verčo za důvěru!

26.7. Flamboyant Starlight Oasis of Peace se zúčastnila 16.7.2011 národní výstavy v Mladé Boleslavi a získala pěkné 4. místo, známku Výborná a krásný posudek:

Šlechetná fena, pěkná hlava, délka čenichu v normě, nůžkový skus, dobré úhlení, dobrá horní linie, správně široký a klenutý hrudník, dobrý pohyb.


24.7. Basilej Brixie Oasis of Peace je Českým šampiónem, Českým Junior šampiónem a nově  splnila podmínky i pro titul Slovenský šampión! Srdečně gratuluji Brixie a její páničce Mgr. Karle Podešvové!!! Nádherný úspěch!!!

21.7. Obzvláště všem majitelům Oasis of Peace štěňátek, ale také všem ostatním milovníkům retrívrů vřele doporučuji výcvikový tábor s nádherným názvem Lordova naděje. Každý aktivní výcvik a předávání si zkušeností vás může posunout hodně dopředu. Pokud máte zájem s vašim retrívrem složit zkoušky OVVR, PZ nebo SZVP, neváhejte a zašlete obratem přihlášku.

Aktualizována stránka Eileen Oasis of Peace.

20.7. Měsíc uplynul jako voda a během něj se udála spousta novinek.

Eileenka bohužel nezabřezla, plánujeme ale několik dalších velmi zajímavých spojení ještě na tento rok.

Flamboyant Fleur Oasis of Peace byla vyšetřena na dysplazii kyčelního i loketního kloubu s výsledkem 0/0 - negativní. Mám velikánskou radost! Všem dalším sourozencům přeji tak krásné výsledky.

Flamboyant Rita Oasis of Peace "Keysi" uspěla na zkouškách OVVR v 1. ceně a s plným počtem bodů. Ze srdce gratuluji pánečkovi za krásně odvedenou společnou práci.

Diesel Oasis of Peace se zúčastnil velmi náročných Barvářských zkoušek honičů, které kvalifikují psa k lovu a dosledu spárkaté zvěře se zvláštním zaměřením na náročný lov a dosled černé zvěře. Uspěl v nádherné první ceně. Gratuluji, Haničko, tobě i Dieslikovi a přeji další úspěšné překonávání náročných cílů.

Kromě práce se Oasis of Peace psi zúčastnili také výstav krásy.

Tradiční Brněnské mezinárodní výstavy psů se zúčastnili z našeho chovu Flamboyant "miminka" a získali velmi vyrovnané hodnocení.
25.6.2011, Mezinárodní výstava psů, Brno, rozhodčí: Miroslav Václavík (CZ)
Flamboyant Winnie Oasis of Peace (feny, třída mladých) - Výborná 1., CAJC, Junior BOB
Flamboyant Starlight Oasis of Peace (feny, třída mladých) - Výborná 2.
Flamboyant Rumpus Oasis of Peace (psi, třída mladých) - Výborný 4.

Hned další den jsme vyrazili na druhou stranu a to do Polska, kde jsme jeli s cílem získat velmi užitečné posudky od pana rozhodčího Petra Studeníka.
26.6.2011, Mezinárodní výstava psů, Krakow (PL), rozhodčí: Petr Studeník (CZ)
Flamboyant Winnie Oasis of Peace (feny, třída mladých) - Výborná 2.
Déjá Vu Oasis of Peace (feny, třída otevřená) - Velmi dobrá 3.

Účastnit se velkých zahraničních výstav nese sice menší šanci v obrovské konkurenci uspět, ale přináší možnost se vzdělávat v plemeni, získávat kontakty a velmi cenné informace o chovu, krycích psech, chovných fenách a mladých nadějích. Letošní světová výstava psů se konala v Paříži, která přislibovala hojnou účast. Nebízela získání nejen vysoce ceněných titulů. ale i možnost strávit příjmenou dovolenou v krásném státě a městě s hlubokou historií. Ani my jsme neodolali.

7.7.2011, CHAMPIONNAT DE FRANCE DES CHIENS DE RACE, Paříž (F), rozhodčí psi: Per Iversen (NO) / feny: M. Berchtold (A)
Flamboyant Winnie Oasis of Peace (feny, třída mladých) - Výborná, užší výběr o umístění
Flamboyant Friend Oasis of Peace (psi, třída mladých) - Velmi dobrý

8.7.2011, Světová výstava psů, Paříž (F), rozhodčí psi: Lena Hägglund (SWE) / feny: Renéé Rault (F)
Flamboyant Winnie Oasis of Peace (feny, třída mladých) - Výborná, užší výběr o umístění
Flamboyant Friend Oasis of Peace (psi, třída mladých) - Velmi dobrý


16.6. Krásné první narozeninky přejeme Flamboyant štěňátkům. Máme Vás a všechny naše Oasis of Peace dětičky moc moc moc rádi!

11.6. Flamboyant Winnie Oasis of Peace má za sebou první zdravotní vyšetření. Jedná se o do chovu nepovinné vyšetření, ale pro chovatele velmi cenné. Protože ať bychom si to přáli sebevíce, chov není o práci s dokonale zdravou linií, protože taková bohužel není u žádného plemene, u žádné bytosti na světě. Chov je o zodpovědné práci s informacemi, které máme. 

Flamboyant Winnie Oasis of Peace má vyšetřenou luxaci čéšky (LP) s výsledkem 0/0 - negativní.

9.6. Jedenáct měsíců stará Flamboyant Fleur Oasis of Peace pod vedením své skvělé páničky Jany Nešporové složila zkoušku OVVR, ověření vlohových vlastností retrívrů, s 221 body, s nosem oznámkovaným nejlepší známkou 4 a aportem se zvěří! Moc moc Vám oběma gratuluji!!!

Dostala jsem krásnou zprávu! Deborah Oasis of Peace byla potvrzena sonograficky březost! Gratuluji páničce Barče i "Orrynce" a přeji Vám oběma mnoho radostí s krásnou smečkou Flat Coated Retrieveřích miminek.

2.6. Aktualizovala jsem naše plánované vrhy. Uveřejnila jsem stránku našeho aktuálního vrhu. Více se dozvíte kliknutím na následující fotografii otce očekávaných štěňátek.

Flat Coated Retriever Moonstruck Rock Star

31.5 V pátek jsme vyjeli na cestu do Dánska s hlavním cílem nakrýt naši fenečku Eileen nádherným švédským psem. Kromě totoho svatebního obřadu jsme ale navštívili kromě několika krásných místních památek i švédskou výstavu, kde se prezentovaly velice kvalitní chovatelské stanice. Vidět tak vysokou a vyrovnanou kvalitu bylo pro mě velice přínosné. Přehlídka nádherných Flat Coated Retrieverů mě utvrdila v chovatelských cílech, plánech a snech.

Teď nám držte palečky, aby Eileen zabřezla. Za měsíc půjdeme na sono a snad se nám narodí tolik vytoužená štěňátka s krví, kterou si přeji mít ve svéch chovu.

Děkuji mému příteli a panu Vránovi, majiteli Flamboyant Fly Oasis of Peace, za skvělou spolujízdu a doprovod. Bez Vás by to nešlo!!! Děkuji své rodině i rodině mého přítele, které mi pomohla zrealizovat další bláznivý výlet.

25.5.
Děkuji mému příteli za fotečky, za cestu do Ostravy, za všechno to zázemí a lásku, kterou nám dává!

Dnes jsme byli s Ritunkou a Eileen na kontrole dědičných očních vad. Toto vyšetření není nutnou podmínkou pro chovnost, ale výsledek je důležitou informací pro zdravý chov Flat Coated Retrieverů. Mám velikou radost, že Rita i Eileen mají PRA, C, LL, Goniodysplasii negativní.

Eileence jsme před dalekou cestou za ženichem pořídili ještě postojové fotečky. Musím říct, že se mi ta naše holka líbí víc a víc!

Eileen Oasis of Peace v postoji 25.5.2011

Eileen Oasis of Peace v postoji 25.5.2011

23.5. Eileenka se oficiálně stala chovnou fenečkou! Už za pár dní vyrazíme na krytí, držte nám palečky.

15.4. Včera jsem vedla Eileen Oasis of Peace na loveckých zkouškách vloh, kde uspěla v první ceně. Děkuji organizátorům, rozhodčím i přátelům, protože díky nim a Eileen jsem prožila další krásný den. Eileen je fenečka Flat Coated Retrievera, jak má být. Je velmi chuťová, s výborným nosem, miluje aportování a samozřejmě vodu. Doufám, že nezůstaneme jen u jedněch zkoušek, ale budeme postupovat dál. Těším se, že nám bude nápomocným společníkem v praxi. Aktualizovala jsem její fotogalerii: Eileen Oasis of Peace. Má v ní spoustu nových postojových fotek i několik ze zkoušek.

Eileen Oasis of Peace vyhrála na zkouškách vloh

Gratluji panu Vránovi a jeho Flamboyant Starlight Oasis of Peace za vítězství ve třídě mladých, CAJC, na mezinárodní výstavě v Bratislavě!

12.5. Naše krásná Deborah Oasis of Peace byla na vyšetření dysplazie loketního kloubu a skoro ve třech letech má výsledek DLK 0/0!!! Tímto splnila podmínky chovnosti. Jsem šťastná, že se její skvělá majitelka Barča rozhodla nakrýt a tak půjde krev Oasis of Peace dál. Barčo, přeji hodně štěstí!

7.-8.5.2011, Dvoudenní klubová výstava KCHLS, Humpolec (CZ)

O víkendu proběhla dvoudenní klubová výstava KCHLS, kde naše plemeno Flat Coated Retriever posuzovali angličtí chovatelé. Chovatelskou stanici Oasis of Peace zastupovaly ve velmi početné třídě mladých desetiměsíční Flamboyant sestřičky Fly a Keysi. Obě mi udělaly radost.

Sobota, rozhodčí: J.Ryder (UK)
Flamboyant Starlight Oasis of Peace (feny, třída mladých) - Výborná 2.
Flambyoant Rita Oasis of Peace (feny, třída mladých) - Velmi dobrá

Neděle, rozhodčí: A.Ryder (UK)
Flambyoant Rita Oasis of Peace (feny, třída mladých) - Výborná 2.
Flamboyant Starlight Oasis of Peace (feny, třída mladých) - Výborná

Krásně se prezentovala i Dogího dcera Finlandia Black Brianta, která se po oba dny umístila v pořadí a její dcera, Abby od Princezny Kačenky, dvakrát vyhrála třídu mladých. Gratuluji!


25.4.
Déjá Vu Oasis of Peace
Nový zdravotní výsledek: Luxace čéšky - negativní 0/0
Výborná 3. v silné konkurenci od rozhodčí a chovatelky plemene Flat Coated Retriever, Leny Hägglund (CHS O´Flanagan, SWE)

Déjá Vu Oasis of Peace Flat Coated Retriever

Déjá Vu Oasis of Peace Flat Coated Retriever

Flamboyant Rumpus Oasis of Peace
Výobrný 1., CAJC od Kjell Svensson (SWE)
Výborný 2. od Beradze Iuza (GEO)
Velmi Dobrý od Liliane De Ridder-Onghena (BE)

Flamboyant Rumpus Oasis of Peace Flat  Coated Retriever

Flamboyant Rumpus Oasis of Peace Flat  Coated Retriever

14.4. Pokud právě sháníte štěňátko Flat Coated Retrievera, můžete si vybrat z aktuálních vrhů chovatelských stanic našich přátel - Alebasi Jílové a Debra Damo.


11.4. Děje se toho u nás opravdu hodně, jen web pro časovou vytíženost neaktualizuji tak, jak bych si přála.

Včera jsme prožili na Národní výstavě v Ostravě nádherný den s pejsky a přáteli. Oasis of Peace tým si vedl naprosto nad mou spokojenost. Všichni výborní a všichni se umístili.

10.-19.4.2011, Národní výstava psů, Ostrava (CZ), rozhodčí: Božena Banasiewicz (PL)

Multi JCH Darling Oasis of Peace - Výborná 1., CAC, Národní vítěz !!!
Flamboyant Winnie Oasis of Peace - Výborná 1., CAJC !!!
Déjá Vu Oasis of Peace - Výborná 3.
Flamboyant Friend Oasis of Peace - Výborný 3.
Multi CH ICH O´Flanagan Vice Versa - Výborný 3.
Elsie Oasis of Peace - Výborná 4.
Flamboyant Fleur Oasis of Peace - Výborná 4.

Děkuji všem našich Oasis of Peace dětičkám a jejich úžasným majitelům a přátelům za pro mě dokonale strávený den.

26.3.2011, Speciální výstava retrieverů DRC - Höchstadt, rozhodčí: Vivian Bowen (GB, CHS Clandrift)

Flamboyant Flo Oasis of Peace byl posouzen anglickou chovatelkou a rozhodčí jako výborný a obsadil 3. místo ze sedmi nastoupených pejsků, kde byl mezi nimi nejmladší.



20.3.
19.-20.3.2011, Národní výstava psů, Nitra (SK), rozhodčí: Gabriela Ridarčíková (SK)
Flamboyant Rita Oasis of Peace (feny, třída mladých) - Výborná 1., CAJC, užší výběr o BIS Junior
Gratuluji majitelům Keysinky ke krásnému výstavnímu úspěchů a přeji jim další společné nejen výstavní radosti.

Ve Frýdecko-Místeckém a Třineckém deníku vyšel krásný článek Niny Macoškové o práci naší kamarádky Olivie Bischofové, chovatelky (CHS Maminčino štěstí) Flat Coated Retrieverů.

   Čtyři psy má paní Olivie Bischofová z Jablunkova. A všichni čtyři jsou mimořádně užiteční - jsou  „služeníky" canisterapie, tedy kontaktu člověka se psem.
Minulý týden zavítal její čtyřletý retriever Tony mezi děti do knihovny v Českém Těšíně, aby si „poslechl" pohádky, které mu v rámci biblioterapie četly děti, které mají problémy se čtením nahlas. Je totiž dokázáno, že na děti to má pozitivní vliv a při čtení se nestydí, a naopak se uvolní.
   Jak říká Tonyho majitelka, pes se na děti vysloveně těšil, protože je v kontaktu s nimi rád. A jen co přišel doprostřed kruhu, v němž desítka dětí seděla, hned se začal "předvádět", válet se po podlaze a očichávat sedící děti. „Je to takový klaun, rád baví lidi. Ale ne s každým si chce dávat pac," řekla Olivie Bischofová. Snažila se totiž o to, aby se děti psovi, než mu začnou číst, představily a řekly mu své jméno.
   Jak vlastně ke čtení psovi došlo? „Našla jsem si tento způsob práce s knihou a dětmi na jednom anglickém webu. Pokud vím, jsme první v republice, kdo toto dělá - účelem je to, aby se děti uvolnily a četly nahlas a zřetelně. Svým způsobem věří, že pes je opravdu poslouchá a rozumí jim a tomu, co čtou," řekla knihovnice Halina Paciorková. V pobočce knihovny v Českém Těšíně-Svibici tuto metodu zkouší již nějaký čas. „S jednou skupinou dětí vždy tímto způsobem pracuji na více setkáních, aby si zvykly," dodala Paciorková.
Březnové setkání Tonyho a dětí z místní základní školy bylo první. Proto to představování. Některé děti se trošku bály, jiné se naopak s pejskem vítaly a mazlily.
   Kromě Tonyho ale má Olivie Bischofová ještě další psy, se kterými jezdí k lidem. „Mám fenku, ta je již staršího věku, klidnější, tak ji ráda beru k seniorům. Na ní je vidět, jak pes dospívá a vyvíjí se. Když byla mladší, byla moc ráda s dětmi, hlavně zdravými," popisuje Bischofová. Teď je fenka podle ní mnohem radši se starými, se kterými se dříve nudila. „Se seniory je nutné být trpělivější, pomalejší, to pro ni nebylo. Teď už ovšem ano," dodává chovatelka.
   Se psy chodí ale i k postiženým, například ke slepé dívce nebo k tělesně ležícím lidem. „K tomu mám takzvaného křížence," usmívá se Bischofová.

Oli, kromě své rodiny a práce, se věnuje se svými Flat Coated Retrievery této náročné ale velmi záslužné činnosti. Hřeje mě u srdce, že takto přes její ruce může pomáhat i Dogího syn Antonio Maminčino štěstí, nebo Astynčina dceruška Darling Oasis of Peace. Děkuji všem, kteří se věnují té krásné a tolik potřebné činnosti, Canisterapii.


12.3. Aktualizovala jsem stránku "Dogího" (O´Flanagan Vice Versa) a Winnie (Flamboyant Winnie Oasis of Peace). Winnie, pro stále více fotek, jsem jí zřídila místo jednoho rovnou tři alba, kde budu vkládal fotky podle toho, zda jsou výstavní, pracovní, portréty nebo další.

Aktualizovala jsem  i album naší milované Deborah Oasis of Peace. Autorem fotografií ze Závodu o zmrlou vránu, kde Deborah Oasis of Peace zkončila na nádherném druhém místě, je Alena Celá. Děkuji!

Deborah Oasis of Peace se svou páničkou na závodech

Barče děkuji i za VIDEO ze závodu.

Na kartě od foťáku mám okolo tisíce fotek, postupně je budu třídit a stahovat. Kromě focení se v těchto nádherných slunečných dnech věnujeme procházkách, ale také aktivnímu výcviku s dummy a zvěří.

A ještě jedna novina. Moje miminko už není miminko, ale slečna. Winnie poprvé hárá! Neskutečné, ten čas tak letí!!!

Díky úžasnému webu slovenského RR klubu (www.rr.sk), jsem štěňátkům vrhu G založila deníček. Jak v bříšku maminky Dove Oasis of Peace "Sáry" rostou, se můžete podívat přes tento odkaz: Vrh G Oasis of Peace.


7.3. Od majitelky otce štěňátek vrhu G jsme dostali krásnou zprávu. Max má oči zdravé, prosté dědičných vad (5.3.2011) a goniodysplazii negativní.

Flat  Coated Retriever - otec vrhu G

Deborah Oasis of Peace
Barča s Orry v sobotu 5.3.2011 úspěšně dokončily Závod pracovní upotřebitelnosti 1. stupně. V konkurenci 21 pejsků skončili 2. s počtem 128 bodů ze 130. Barčo, moc moc gratuluji ke skvělému úspěchu.

V sobotu za námi přijeli majitelé štěňátek Flamboyant Falco Oasis of Peace, Flamboyant Sky Oasis of Peace a Flamboyant Idefix Oasis of Peace. Děkujeme za nádhernou návštěvu, za krásnou péči o naše psí děti a snad se brzy opět uvidíme.

2.3. Přínášíme Vám horkou novinku. Sára a Max si padli do oka a sono potvrdilo jejich lásku. Brzy se dočkáme štěňátek!
Stále přijímáme rezervace na pejsky.

25.2. Kdo by chtěl vyrazit na výstavu, kde bude posuzovat vynikající rozhodčí na plemeno Flat Coated Retriever, má rovnou dvě šance. V Polsku, 16.-17.4.2011 se bude pořádat Národní výstava loveckých psů a Národní výstava všech plemen. V sobotu bude Flat Coated Retrievery posuzovat Kjell Svensson (SE), v neděli pak Lena Hägglund (SE).
Přikládám Vám i odkaz, kde můžete najít propozice. Počítejte s vysokou konkurencí a kvalitním posuzováním. Ráda se s Vámi uvidím.

17.2. Flamboyant Flo Oasis of Peace získal o víkendu na své první výstavě v Německu známku Velmi nadějný a nádherné druhé místo! Gratuluji!

DéJá Vu Oasis of Peace před pár dny prodělala vyšetření očních vad s výsledkem PRA, C, LL a Goniodysplazie NEGATIVNÍ. Mám velkou radost! Děkuji majitelům, že byli ochotni provést nepovinné zdravotní vyšetření.

Diesel Oasis of Peace se stane podruhé tatínkem. Ultrazvuk ukázal, že jeho krásná a moc šikovná "manželka" Arlen Sunny Grim zabřezla. Přeji chovatelce, Radce Poslušné, hodně štěstí s tímto nadějným vrhem. Více na stránkách chovatelské stanice Alebasi Jílové.

10.2.  Víkend jsme strávili v Brně výstavami, procházkami a krásným časem s přáteli. Na výstavách byla po oba dvy opravdu velmi vysoká konkurence nejen z České Republiky, ale i ze zahraničí. Do flatího kruhu přijeli vystavovatelé z Německa, Švýcarska, Švédska a dalších zemí.

Pojala jsem tento víkend jako setkání s majiteli štěňátek a přáteli a přiučení se z kvalitního posuzování a kvalitní přehlídky představitelů plemene Flat Coated Retriever.
Naši pejskové ostudu podle mě rozhodně neudělali.

5.-6.2.2011, 2x Mezinárodní výstava psů, Brno (CZ), rozhodčí sobota: Per Iversen (Norsko), neděle: Bertil Lundgren (Švédsko)

Sobota:
Flamboyant Rita Oasis of Peace (feny, třída dorostu) - Velmi nadějná 1.
Flamboyant Fleur Oasis of Peace (feny, třída dorostu) - Velmi nadějná 2.
Flamboyant Starlight Oasis of Peace (feny, třída dorostu) - Velmi nadějná 3.
Deborah Oasis of Peace (feny, třída otevřená) - Výborná 5.
DéJá Vu Oasis of Peace (feny, třída otevřená) - Velmi dobrá
O´Flanagan Hur Mås Det (feny, třída pracovní) - Výborná 4.

Neděle:
Flamboyant Winnie Oasis of Peace (feny, třída dorostu) - Velmi nadějná 1.
Flamboyant Rita Oasis of Peace (feny, třída dorostu) - Velmi nadějná 2.
Flamboyant Starlight Oasis of Peace (feny, třída dorostu) - Neposouzena (výstavu sabotovala a nechtěla se předvést)
Flamboyant Friend Oasis of Peace (psi, třída dorostu) - Velmi nadějná 3.
DéJá Vu Oasis of Peace (feny, třída otevřená) - Výborná 3.
Eileen Oasis of Peace (feny, třída otevřená) - Velmi dobrá
Eileenka bohužel nebyla vůbec v kondici, hodně přibrala a je právě ve stádiu nejhoršího línání. Určitě tušila, že jsme ji přihlásili na výstavu. Přesto dostala od pana rozhodčího krásný posudek a splnila další krok k uchovnění.

Eileen Oasis of Peace: pěkné obrysy, fenčí hlava, dobrý krk a ramena, strmé nadloktí, dobrý trup, pěkná horní linie, dobré zadní úhlení, velmi dobrý pohyb, dobrá síla kostry, srst není ve výstavní kondici, 58cm

O víkendu se udála další radostá událost. Sára byla nakrytá Maxiem. Snad se do dvou měsíců dočkáme štěňátek.

Aktualizovala jsem galerie Dogího, Rity, Winnie i Eileen.
2.2.  Sára, budoucí maminka našeho vrhu "G" Oasis of Peace, má přidané nové fotografie ve své galerii: Dove Oasis of Peace.

1.2.
Sára začala minulý týden hárat a brzy vyrazí na cestu za svým nádherným ženichem.
Držte nám palečky.

O víkendu nás můžete najít u kruhu Flatíků, na dvoudenní mezinárodní výstavě v Brně. Posuzovat budou vynikající zahraniční rozhodčí. Těším se na pejsky, všechny známé a majitele našich štěňátek. Byla bych ráda, kdybychom se po výstavě mohli společně projít. Takže pokud můžete, počítejte s procházkou.

Dnes jsem odeslala přihlášky na Světovou výstavu 2011 v Paříži. Čekají nás špičkoví rozhodčí, velké zastoupení nádherných jedinců nejen plemene Flat Coated Retriever. Přidejte se na tuto krásnou výstavu i vy! Pro bližší informace mě můžete kontaktovat.

 22.-23.1.2010, Mezinárodní výstava psů, Trenčín (SK), judge:
Galyna KALINICHENKO

Flamboyant Starlight Oasis of Peace (feny, dorost) - maličká Fly získala známku Velmi nadějná, 1. místo a v závěrečných soutěžích se stala druhým nejkrásnějím dorostem dne. Fly nezahálí a bere bednu útokem hned ze startu. Doufám, že jí to vydrží.

13.1. Děkuji majitelkám úžasného anglického psa Rainesgift Seymour za to, že nám ho povolili využít v našem chovu. Více Vrh H Oasis of Peace.

Flat  Coated Retriever Seymour s majitelkami


31.12.2010 naši milovanou Astičku doprovodila do nebe silvestrovská světla.

Flat Coated Retriever Asta ze Šidláku In Memory
novinky: 2009-2010 2008 2007 2006 2005