KONTAKT:

Chovatelská stanice OASIS OF PEACE
Bc. Alžběta Vrublová

Bruzovská 1824
Frýdek - Místek 738 01
Czech Republic

T-Mobile: +420 731 505 878

alzbeta.vrublova@centrum.cz
Pokud neodpovím na e-mail, je možné, že skončil ve spam koši. Proto prosím, pošlete zprávu znova, nebo se se mnou spojte přes telefon. Děkuji.

Kniha návštěv / Guestbook
Prosím, zanechejte nám vzkaz v knize návštěv.




Novinky
2019

24.12. Celé mé Oasis of Peace rodině a všem lidem s dobrým srdcem přeji krásné prožití svátků. Buďte tak šťastní, radostní a spokojení jako Vaši pejskové.

Flat Coated Retriever Oasis of Peace


1.12 Aktualizovala jsem stránku Naši psi.
Toto léto jsme přišli mnohem dříve, než jsme čekali, o naši holywoodskou hvězdu Winnie na zákeřnou rakovinu kosti, o tu nejlepší učitelku štěňat Heru na akutní vnitřní krvácení a stářím, v krásném věku, odešla Eileen, kterou jsem měla ve spoluvlastnictví s úžasným majitelem Vojtou. Moc mu děkuji za moře lásky, kterou jí dal. Všem těmto milovaným psím dámám budu aktualizovat jejich stránky a napíšu poslední rozloučení, ale ještě nepřišel ten správný čas. Upřímně, nechci se probírat jejich fotkami, ani příliš vzpomínat. Bude to trvat.
Budoucnost naší chovatelské stanice obohatí dva fantastické vrhy, které se u nás narodily toto léto. Z vrhu N zůstal ve spoluvlastnictví pejsek No Doubt Oasis of Peace, Princ a z vrhu O fenečka On My Way Cedletes Oasis of Peace, Eywa. Máme se na co těšit. Ale to nejdůležitější je si užívat každičký den po boku našich chlupáčů na plno.

23.11. Pravidelně vyrážím na velké výstavy do zahraničí, abych se inspirovala a hledala krycí psy a jejich rodiny, kteří mohou obohatit český chov. Letos jsem vyrazila na klubovou výstavu poblíž švédského města Umeå, evropskou výstavu v rakouském Salzburgu, mezinárodní výstavy v německém Dortmundu a minulý víkend na mezinárodní výstavu poblíž norského Osla. Viděla jsem nádherné psy, které jsem doposud znala jen z internetu a přesvědčila se o jejich vysoké kvalitě. Avšak největší zážitek, který jsem si odvezla domů a který bude uchován hluboko v mém srdci, bylo setkání s pejskem, kterého jsem viděla naposledy před třemi léty při jeho odběru, Watsonem, papírově Keep In Touch Oasis of Peace. Watson na této výstavě porazil legendární psy a stal se nejkrásnějším psem v plemeni, získal kvalifikaci na britskou Cruft´s dog show 2020, CACIB, CERT a stal se norským šampiónem. A to vše před očima jedné malé české chovatelky. Neskutečný, neuvěřitelný zážitek. Děkuji taktéž po poznání dychtivým chovatelkám Ivaně Ištvanové a Kateřině Švarcové, že v tu chvíli byly po mém boku a mohly mou radost z ohromného úspěchu sdílet se mnou. Děkuji skvělé Watsonově majitelce, Helle Nielsen, za jeji výbornou péči a skvělou prezentaci Watsona nejen na této výstavě. Splnila mi v mých očích nedosažitelný sen, vidět Oasis of Peace odchov se umístit v nejlepší konkurenci skandinávských psů.

Jedna velmi hrdá, velmi dojatá a velmi vděčná chovatelka a jedna šťastná majitelka plus fantastický norský, švédský a maďarský šampión Keep In Touch Oasis of Peace
velmi korektně stavěný, krásně osrstěný pes ideální výšky, který s větrem běží o závod
Flat Coated Retriever Keep In Touch Oasis of Peace

Díky úžasným majitelům, za jejich zodpovědnost, když nechávají své psy vyšetřit na různé nemoci. Je to důležité pro to, aby majitelé věděli, co jejich pejska trápí, nebo může jednou trápit. Na co si dát pozor a jak přistupovat ke stravě a fyzické zátěži, aby se problém nerozvinul. Mi to dává odpověď, zdali se můj chov ubírá správným směrem a jestli byla má chovatelská rozhodnutí správná, či nikoliv. Jsem ráda, že mi přichází od majitelů skvělé zprávy.

My Fair Lady Oasis of Peace - DKK 0/0, DLK 0/0, OCD čisté
Keep In Touch Oasis of Peace - PL 0/0

Veliká gratulace manželům Šiškovým ze Slovenska za fantastickou prezentaci Luckyho, Live Laugh Love Oasis of Peace a získání dalšího šampionátu, tentokráte chorvatského!

6.11.
Spojili jsme velmi příjemné s užitečným. Přiblížili jsme Wizzie, Never Say Never Oasis of Peace, jejímu novému domovu ve Velké Británii a na cestě jsme se zastavili na prestižní německé výstavě, kde jeden CAC je počítán za dva a reservní CAC za plný jeden. V krásné zahraniční konkurenci včetně fantastických psů ze Švédska Mimi i Lucky zabojovali tak, jak jsem si ani ve snu nepředstavila. Víkend byl neuvěřitelně úspěný. I když byl emočně rozporuplný. Loučila jsem se s Wizzie, kterou jsem si velmi oblíbila, ale zároveň jsem si s velikou pokorou užívala nádherné výstavní úspěchy, o kterých jsem ani nesnila.

11. října 2019, Mezinárodní výstava psů, Bundessieger show, Dortmund (DE), Santiago Gadea Castro (ES)

Pokud někdy uvidíte, že vaše plemeno bude posuzovat Santiago Gadea Castro, přihlašte na něj, co můžete. Dlouho jsem neviděla tak úžasného rozhodčího, který si užíval svou práci. Posuzoval s velkým zájmem a vášní. Byl velice milý ke psům a s každým majitelem strávil čas, aby mu vysvětlit, co se mu na psovi líbí a co ne. Dostanete velice krásný, velice dlouhý a velmi nápomocný posudek a konečně budete mít pocit, že drahé výstavní poplateky stojí za takovou akci. Počítejte s delším posuzováním, prohmatáváním psa a jeho několikatinásobným prohlédnutím ze všech stran.

Let the Sun Shine Oasis of Peace (feny, třída pracovní) - Výborná 1., CAC, Anw. Dt. CH. VDH, CACIB, Bundessieger, BOB!!!
Caci´s Dark Chocolate of Love (psi, třída pracovní) - Výborný 1., CAC, Anw. Dt. CH. VDH, CACIB, Bundessieger, BOS!!!

12. října 2019, Mezinárodní výstava psů, Herbstsieger show, Dortmund (DE), Andrzej Stepinski (PL)

Let the Sun Shine Oasis of Peace (feny, třída pracovní) - Výborná 1., CAC, Anw. Dt. CH. VDH, CACIB, Herbstsieger, BOB!!!
Caci´s Dark Chocolate of Love (psi, třída pracovní) - Výborný 1., CAC, Anw. Dt. CH. VDH!!!

Flat Coated Retriever Let the Sun Shine Oasis of Peace

Flat Coated Retriever Let the Sun Shine Oasis of Peace

Není nad to, když majitelé odchovů plní chovatelovy sny!
Misty, Just like Misty Oasis of Peace, se letos stala maminkou vrhu O Oasis of Peace, ale zároveň nic nezameškala na poli pracovním a v závěru roku si střihla spanilou jízdu loveckými zkouškami a domů si přivezla několik titulů, včetně CACT z všestranných zkoušek. Misty má za svým jménem i zkratku "U" - jako univerzální všestranný pracovní pes!
Děkuji Ti, Kamilo, za tvou ohromnou podporu a pomoct mně a mé chovatelské stanici a dokonalou péči o Misty! Děláš ji šťastnou, za to jsem Ti nejvděčnější!

28.-29.9.2019, Svatováclavský pohár (KLZ + KPZ), Houštka, KCHLS, KLZ 3. cena, KPZ 1.cena, CACT, celkově 5.místo
6.10.2019, Klubové podzimní zkoušky, Paseka, RK CZ, 1. cena, CACT, CCT, 1.místo, Vítěz zkoušek
19.-20.10.2019, XIV Jihočeské derby (KPZ + KZVP), Stříbřec, RK CZ, KPZ 1. cena, CACT, KZVP 1. cena, CACT, celkově 1.místo, Vítěz derby
26.-27.10.2019, Klubové všestranné zkoušky přinášení retrívrů, KCHLS, 1. cena, CACT, 5. místo

Flat Coated Retriever Just like Misty Oasis of Peace

Flat Coated Retriever Just like Misty Oasis of Peace¨

8.10. 5.10.2019, Klubová výstava retrívrů, KCHLS, Praha, rozhodčí: Susanne Höger (Rakousko)

Caci´s Dark Chocolate of Love Let the Sun Shine Oasis of Peace

Když se vám někam opravdu nechce, ale vyrazíte, nakonec jste velmi šťastní, že jste tam byli. Takto to bylo i s touto výstavou. Nechtělo se mi, protože se z vážných důvodů musela na poslední chvíli pozvat jiná rozhodčí, než na kterou jsem své psy hlásila a na kterou se velmi těšila. Celý výstavní den propršel a skoro to vypadá, že místo deště na nás pršelo štěstí.
Na výstavu bylo přihlášeno 68 flat coated retrívrů, tradičně velmi vysoké kvality, byli krásně předvedeni, radost pohledět. Spoustu z nich jsem neznala, asi musím vyrazit do těchto končin republiky častěji. Paní rozhodčí posuzovala na naše poměry přísně, používala širokou škálu známek. O to více mě těší naše výsledky a fantastické výsledky potomků mých kycích psů.
Děkuji majitelům mých štěňátek, že na výstavu dorazili a já si mohla užít a předvést odchovy, na které jsem velmi hrdá. Děkuji všem přátelům, za krásný den a výbornou atmosféru.

Let the Sun Shine Oasis of Peace (feny, třída vítězů) - Výborná 1., CAC, Vítěz Prahy, BOB, BIS II. - 2. nejkrásnější jedinec celé výstavy ze 187 přihlášených retrívrů
Caci´s Dark Chocolate of Love (psi, třída pracovní) - Výborný 1., CAC, Vítěz Prahy, BOS, Nejkrásnější pracovní retrívr výstavy
Miracles Happen Oasis of Peace (psi, mezitřída) - Výborný 3.
My Fair Lady Oasis of Peace (feny, mezitřída) - Velmi dobrá 3.


13.9. Velikou radost mám z prvních zdravotních výsledků z vrhu M Oasis of Peace. Miracles Happen Oasis of Peace má vyšetřené kyčle i lokty prosté dysplazie. DKK A/A, ED 0/0.


9.9.
8.9.2019, Klubová výstava retrívrů, Retriever klub CZ, rozhodčí: Kirsi Nieminen, FI, chovatelská stanice Heilurihännän

Včera jsme se zúčastnili krásně zorganizované výstavy retrívrů v Horce nad Moravou. Flatů bylo přihlášeno méně, než si taková rozhodčí, velmi zkušená chovatelka flat coated retrieverů z Finska, zasloužila. Její posuzování bylo velmi milé, spravedlivé. Hovořila k majitelům a komentovala její rozhodnutí natolik hlasitě, že se neučili jen majitelé, ale i lidé okolo. Nepředstavili jsme jí početné zástupy flatů, ale myslím, že můžeme být velmi hrdí na předvedenou kvalitu našich psů. Děkuji majitelům Oasis of Peace odchovů a majitelům potomků mých psů a všem srdečně gratuluji. Byl to nádherný den ve skvělé společnosti. Jsem na vaše pejsky velmi hrdá! Děkuji organizátorce za pěkně zorganizovanou výstavu, zajištění nádherných cen, které mi udělaly ohromnou radost (nejvíce lampa a taška s portrétem flata) a za to, že nám zajistila tak skvělé rozhodčí. Děkuji také personálu v kruhu a všem, kteří se podíleli na ideálním průběhu podařené akce.

Caci´s Dark Chocolate of Love (psi, třída vítězů) - Výborný 1., CAC, CC, Vítěz Horky, BOS
Let Me Love You Oasis of Peace (psi, třída otevřená ) - Výborný 1., CAC, CC
Let the Sun Shine Oasis of Peace (feny, třída vítězů) - Výborná 1., CAC, CC
Miracles Happen Oasis of Peace (psi, mezitřída) - Výborný 1., CAC, CC
Gargamel Oasis of Peace (psi, třída pracovní) - Výborný 2., r.CAC
Arwen Tia Vrbovecké Stráně (feny, třída pracovní, dcera psa Flamboyant Rumpus Oasis of Peace) - Výborná 1., CAC, CC, Vítěz Horky, BOB, reservní BIS
Active Flavour Čerešňa Lipov (feny, třída mladých, dcera psa Caci´s Dark Chocolate of Love a feny Arwen Tia Vrbovecké stráně) - Výborná 1., CAJC, BOJ, BIS Junior
Authentic Love Čerešňa Lipov (feny, třída mladých, dcera psa Caci´s Dark Chocolate of Love a feny Arwen Tia Vrbovecké stráně) - Výborná 4.
Arlett Emeralds under Starry Sky (feny, třída štěňátek, dcera psa Gargamel Oasis of Peace) - Velmi nadějná 2.
Baxter Shine of Night (psi, třída mladých, syn psa Caci´s Dark Chocolate of Love) - Velmi dobrý 1.

Těším se na příští společnou akci!

Caci´s Dark Chocolate of Love
Flat Coated Retriever Caci´s Dark Chocolate of Love

Let Me Love You Oasis of Peace
Flat Coated Retriever Let Me Love You Oasis of Peace

Let the Sun Shine Oasis of Peace
Flat Coated Retriever Let the Sun Shine Oasis of Peace

Gargamel Oasis of Peace
Flat Coated Retriever Gargamel Oasis of Peace

Miracles Happen Oasis of Peace
Flat Coated Retriever Miracles Happen Oasis of Peace


6.7.

S Mimi jsme intenzivně trénovaly na lesní zkoušky, na které se nám bohužel nakonec nepodařilo dorazit, tak jsme si to vynahradily alespoň na klubových speciálních zkouškách z vodní práce retrívrů. Krásné prostředí, skvělá přátelská atmosféra a společnost, velmi korektní a přísné posuzování skvělých rozhodčích, vynikající organizace. Mimi se snažila, moc mě to s ní bavilo a z jejich známek mám velkou radost. Byl to nádherný den.

Let the Sun Shine Oasis of Peace - KZVP II. cena

Flat Coated Retriever Let the Sun Shine Oasis of Peace

Po velmi náročné klubové výstavě v Žebětíně jsem s Mimi, Let the Sun Shine Oasis of Peace, vyrazila také na naše první zkoušky z noseworku. Obě jsme byly unavené, ale Mimi nezklamala a skvěle obstála jak u vstupních zkoušek, tak u zkoušek v interiéru NW - Ib.  Nosework jsem zkusila, abych viděla, co dalšího pejsek dokáže a aby Mimi zdokonalovala svou soustředěnost při práci a práci s nosem. Musím říct, že mě tento sport nadchnul a budu se mu velmi ráda dále věnovat. A to hlavně díky úžasným pejskům, kteří toho tolik dokáží, jen jim dát možnost nám to ukázat.

Let the Sun Shine Oasis of Peace - NW - Ib

Flat Coated Retriever nosework Let The Sun Shine Oasis of Peace


25.6. Mí milí majitelé Oasis of Peace flatíků a všichni milovníci pejsků, prosím, nenechávejte v těch vedrech své zvířata ani chviličku v autě samotné, ani ve stínu, ani s pootevřenými okýnky. Neberte je přes den na procházku. Pokud na svých psech vidíte, že i v tom horku touží po aktivitě, raději jejich hlavičky zabavte různými hlavolamy, učením nových triků, čichacím koberečkem. Je tolik možností. A nezapomínejte, že se pes ve vodě plaváním neschlazuje, ale zahřívá a delší plavání v tomto horku může psovi způsobit kolaps. Nezapomínejte, že cesty jsou rozpálené a mohou pejskům způsobit velké popáleniny tlapek. Buďte prosím co nejvíce empatičtí a dávejte na své psy pozor. Děkuji Vám. 


Štěňata Flat Coated Retrívra Oasis of Peace

Už dlouhou dobu bylo mým snem se podívat na klubovou výstavu Flat Coated Retrieverů ve Švédsku a ten sen se mi letos konečně splnil, společně s Kateřinou Švarcovou a Ivanou Ištvanovou. Výstava se pořádala v krásném prostředí poblíž většího univerzitního města Umeå a bylo na ni přihlášeno 124 flatů. I když můžu říct, že mi nebylo příliš přáno a zažila jsem slušný stres se ztrátou občanského průkazu, mého jediného cestovního dokladu, výbornou, i když nervy drásající, v mé mysli si nikdy nepředstavující zkušeností se švédskou ambasádou a nekonečnou a příliš drahou cestou zpátky.

Po nějakém čase zapomínám na ty šílené nervy a na mysl mi přicházejí nádherné vzpomínky. Cestou tam jsme se nečekaně potkali v jednom letadle s jednou z rozhodčích klubové výstavy, Gemmou Jacobs a zároveň majitelkou mého Charming Melvin Oasis of Peace a jejím doprovodem Jenny Campbell, majitelkou mojí I believe in Angels Oasis of Peace. Čekalo nás dobře situované, pohostinné a příjemné ubytování, stihli jsme procházku po centru města. I v dešti je krásné.

Flat Coated Retriever Jenny Campbell, Alžběta Vrublová, Gemma Jacobs

Na výstavě nás čekalo setkání se spoustou známých, například s Lenou Hägglund, od které jsem měla nezapomenutelného psa O´Flanagan Vice Versa a stále mám, už jedenáct a půl let stále mladou Ritušku, O'Flanagan Hur Mås Det. Lena je mou mentorkou, věnovala mi spoustu svého času a předala mi kromě svých psů i mnoho svých rad a zkušeností. Vnímám ji jako mou druhou mámu. Poprosila mě, abych jí předvedla její vlastní fenku O'Flanagan Madhatter Hold Your Hat, protože jí to zdraví nedovolí. S Hattie se mi podařilo vyhrát ohromnou třídu otevřenou a stala se 3. nejlepší fenou v plemeni, a protože první dvě už jsou šampionky, potřebný CC byl udělen Hattie. Také mi byla svěřena v soutěži o nejlepší chovatelskou skupinu letošní Cruftova vítězka, fantastická fena Inspirations Simply The Best. Velmi si té důvěry chovatele a majitele Larse Nilssona vážím.

Klubová výstava Flat Coated Retrieverů ve Švédsku 2019

O´Flanagan Madhatter Hold Your Hat

Viděly jsme spoustu krásných psů a tím nejkrásnějším se stal O´Flanagan Twist of Lime, otec našeho aktuálního vrhu O Oasis of Peace. Bylo pro mě velmi emotivní vidět jeho cestu od vítězství ve třídě šampionů, přes nejlepšího psa v plemeni a nejkrásnějšího jedince výstavy, když víte, že vás doma čeká fenka s bříškem plným jeho potomků. Titul Best in Show mu zadala anglická chovatelka flatů Sarah Whitaker.

O´Flanagan Twist of Lime štěňata Oasis of Peace

Po výstavě se ještě pořádala večeře s rozhodčími, které jsme se zúčastnily. Tématem debaty nebylo nic jiného, než stále jen a jen flati. 

Cestu zpátky nechci moc zmiňovat, nevyvrbila se pro mě zrovna snadně, ale jsme zpátky doma, vzpomínáme na náš krásný výlet a už plánujeme další. 

Flat Coated Retriever klubová výstava ve Švédsku


23.6.
Díky úžasným maminkách, Mařence a Misty, prožíváme opravdu nádherné období.

štěňata Flat Coated Retrívrů Oasis of Peace


22.6. Nádherné úspěchy našich odchovanců na mezinárodních výstavách na Slovensku a v Maďarsku.

Až z dalekého Dánska přijel Watson, Keep In Touch Oasis of Peace, se svou majitelkou Helle Nielsen, aby se zúčastnili 6-ti denního výstavního maratonu a uspěli opravdu skvěle, jejich cesta se oplatila. Hned za Watsonem se umístil další náš odchovanec, Live Laugh Love Oasis of Peace. Děkuji majitelům za perfektní prezentaci obou kluků. Děláte mi velikou radost a velmi se těším z vašich úspěchů!

7.6.2019, Mezinárodní výstava psů, Nitra (SK), rozhodčí: Gabriela Ridarčíková (SK)
Keep in Touch Oasis of Peace - Výborný 1., CAC, CACIB
Live Laugh Love Oasis of Peace - Výborný 1., CAC, r. CACIB

8.6.2019, Mezinárodní výstava psů, Nitra (SK), rozhodčí: Doval Sanchez Jose Miguel, ES

Keep in Touch Oasis of Peace - Výborný 1., CAC, CACIB, BOB, BIG II., Grand Prix Slovakia Winner 2019
Live Laugh Love Oasis of Peace - Výborný 1., CAC, r. CACIB

Flat Coated Retriever Keep In Touch Oasis of Peace Nitra

9.6.2019, Mezinárodní výstava psů, Nitra (SK), rozhodčí: Pichard Laurent, CH

Keep in Touch Oasis of Peace - Výborný 1., CAC, CACIB, BOB, DERBY WINNER 2019, užší výběr v VIII. FCI skupině a kvalifikace na Cruftovu výstavu v anglickém Birminghamu
Live Laugh Love Oasis of Peace - Výborný 1., CAC, r. CACIB

Flat Coated Retriever Live Laugh Love Oasis of Peace Lucky Nitra

10.6.2019, Mezinárodní výstava psů, Komárno (HU) rozhodčí: Arne Foss, N

Keep in Touch Oasis of Peace - Výborný 1., CAC, CACIB, BOB

Flat Coated Retriever Keep In Touch Oasis of Peace Komárno

11.6.2019, Mezinárodní výstava psů, Komárno (HU), rozhodčí: Fiona Fearon-Zammit , AU

Keep in Touch Oasis of Peace - Výborný 1., CAC, CACIB, BOB, užší výběr v VIII. FCI skupině a kvalifikace na Cruftovu výstavu v anglickém Birminghamu

12.6.2019, Mezinárodní výstava psů, Komárno (HU), rozhodčí:Dr Robert Zammit , AU

Keep in Touch Oasis of Peace - Výborný 1., CAC, CACIB, BOB, BIG I., BIS III.

Flat Coated Retriever Keep In Touch Oasis of Peace Komárno BIS III.

KEEP IN TOUCH OASIS OF PEACE SE STAL ŠVÉDSKÝM A MAĎARSKÝM ŠAMPIONEM.


19.6. Mám spoustu úžasných novinek, ale tou nejlepší je narození našich vrhů N a O. Oba porody proběhly přirozeně, obě maminky byly velmi statečné, silné a nechaly nás sdílet tuto nádhernou událost s nima. Mařence a Dallasovi se narodili 3 kluci a 6 holčiček a Misty a Liptonovi 7 holčiček, úplný babinec. Všechna štěňátka měla ohromné porodní váhy od 420 do 550 gramů a krásně přibývají. Oběma maminkám se vede dobře a roli maminek si užívají. Je to náročné období, moc se nevyspíme, ale odměnou je nám nádherná vůně miminek a možnost vidět ty velké pokroky, která štěňátka dělají. První krůčky, otevření očiček... Některé slečny jsou zatím volné a hledají své milující aktivní domovy.

Fotogalerie obou vrhů naleznete na webové stránce oasisofpeace.rajce.idnes.cz 

Flat Coated Retriever štěňata Oasis of Peace

štěňata Flat Coated Retrievera Oasis of Peace




12.5. 4.5.2019, Klubová výstava německého retriever klubu, rozhodčí pro plemeno: Hilary Male, GB a rozhodčí v závěrečných soutěžích o Best in Show: José M. Doval, ES

Keep in Touch Oasis of Peace (psi, třída otevřená) - Výborný 1., CAC, Nejlepší pes v plemeni, BOB a Best in Show!!! Ohromné gratulace letí majitelce Helle Nielsen do Dánska.

Flat Coated Retriever Best in Show Keep in Touch Oasis of Peace

4.5.2019, International dog show, Lučenec (SK), judge: Miroslav Stanovský (SK)

Live Laugh Love Oasis of Peace - Excellent 1st, CAC, CACIB, BOB, BIG 1. místo!

Lucky je krásný pes v krásné kondici a jeho vítězství je velmi zasloužené. Děkuji majitelům za výbornou prezentaci.

Flat Coated Retriever Live Laugh Love Oasis of Peace Lucky


10.5.
Je mi velikým potěšením, oznámit Vám radostnou zprávu, že náš výlet do Švédska byl úspěšný. Mařenka i Misty jsou březí.

Oasis of Peace štěňata Flat Coated Retrívrů


28.4.2019, Klubová výstava retrívrů slovenského retriever klubu, rozhodčí: Eirin B. Stenbro (NO, chovatelská stanice Rudskog)

Máme za sebou krásnou a velmi úspěšnou výstavu, posuzovanou specialistkou na plemeno, norskou chovatelkou flat coated retrieverů. Byl to sice náročný den, ale jsem velmi hrdá na naše odchovy, kteří se ukázali ve velmi vysoké a vyrovnané kvalitě a díky skvělé péči jejich majitelů, také ve vynikající kondici. Moc ráda jsem Vás všechny viděla! Jsem ráda, že jste přijeli, udělali jste mi ohromnou radost! Děkuji také organizátorům, četným sponzorům, fotografům a všem, kteří mají zásluhu na této podařené akci!

Caci´s Dark Chocolate of Love (psi, třída pracovní) - Výborný 1., CAC, Klubový vítěz, BOB, BIS pracovní retrívr a reservní Best in Show!
Let the Sun Shine Oasis of Peace (feny, třída pracovní) - Výborná 1.. CAC, Klubový vítěz, BOS
Live Laugh Love Oasis of Peace (psi, třída vítězů) - Výborný 1., CAC
Keep Shining Oasis of Peace (feny, třída vítězů) - Výborná 2., r.CAC
Miracles Happen Oasis of Peace (psi, třída mladých) - Výborný 2.
Let it Be Oasis of Peace (psi, třída otevřená) - Výborný 
Live and Let Live Oasis of Peace (psi, třída otevřená) - Výborný
Just for Fun Oasis of Peace (feny, třída otevřená) - Velmi dobrá
Flamboyant Fleur Oasis of Peace (feny, třída veteránů) - Velmi dobrá

Flat Coated Retriever Caci´s Dark Chocolate of Love

Flat Coated Retriever Caci´s Dark Chocolate of Love

Flat Coated Retriever Caci´s Dark Chocolate of Love

Flat Coated Retriever Klubová výstava retrívrů Kamenný mlýn

výstavy se zúčastnili 4 sourozenci z vrhu L

Mimi
Flat Coated Retriever Let the Sun Shine Oasis of Peace Mimi

Endy
Flat Coated Retriever Live and Let Live Oasis of Peace Endy

Lego
Flat Coated Retriever Let it Be Oasis of Peace Lego

Lucky
Flat Coated Retriever Live Lagh Love Oasis of Peace Lucky


Jejich maminkou je naše Mařenka, I was born on Easter Oasis of Peace. Přidávám i její dnešní fotku pořízenou na naší zahradě. Pod srdcem nosí svůj 2. vrh a já věřím, že bude stejně kvalitní, jako její první.
Flat Coated Retriever I was born Easter Oasis of Peace

Srdečně gratuluji majitelům fenky My Fair Lady Oasis of Peace k úspěšnému složení zkoušek vloh v jejich 10-ti měsících věku! Mám z vás velikou radost!

2.5. Akutalizovala jsem stránku Štěňata, kde naleznente informace o našich očekávaných vrzích. Když je o čem psát, jde to snadno.

25.4.
30.3.2019, Mezinárodní výstava, Salzburg (A), rozhodčí: Rinie Leenen-Compen (NL)

I was born on Easter Oasis of Peace (feny, třída šampionů) - Výborná 1., CAC, CACIB, Alpensieger, BOB, BIG II.
Caci´s Dark Chocolate of Love (psi, třída šampionů) - Výborný
Let the Sun Shine Oasis of Peace (feny, třída pracovní) - Velmi dobrá 1.

Flat Coated Retriever I was born on Easter Oasis of Peace

Flat Coated Retriever I was born on Easter Oasis of Peace

6.4.2019, IV Národní výstava loveckých psů, Sosnowiec (PL), rozhodčí: Malgorzata Wieremiejczyk-Wierz (PL)

Just like Misty Oasis of Peace (feny, třída pracovní) - Výborná 1., CWC, Nejlepší fena, BOB

Misty se skvěle umístila i v celoroční soutěži Mountfield Cup 2018 KCHLS
4. místo v kategorii Výstavní fena FCR 2018
6. místo v kategorii Pracovní fena FCR 2018
6. místo v kategorii Dual Purpose FCR 2018

Flat Coated Retriever Just Like Misty Oasis of Peace

20.4.2019, Mezinárodní výstava psů, Praha, rozhodčí: Darina Mervová

Like a Diamond Oasis of Peace (feny, třída šampionů) - Výborná 1., CAC, CACIB, BOS
Live Laugh Love Oasis of Peace (psi, třída pracovní) - Výborný 1., CAC, r.CACIB
Flamboyant Fleur Oasis of Peace (feny, třída veteránů) - Výborná 1. BOV and a nově Veterán šampion!

Flat Coated Retriever Live Laugh Love Oasis of Peace


22.4. Prezentace vrhu Mařenky a Dallase je hotova. Přeji příjemné čtení.

7.4. Mařenka hárá, jdu balit věci na naši dalekou výpravu za ženichem až na sever Švédska. Přijímám rezervace od lidí, kteří chtějí flata jako člena rodiny. Jsou seznámeni s jeho aktivní a velmi kontaktní povahou, chtějí si pořídit psa, protože mu chtějí věnovat svůj čas a ideálně od lidí, kteří uvažují, že by se s flatem věnovali nějaké aktivitě. Vítání jsou i ti, kteří uvažují o chovu a výstavách a využijí poteciálu velmi kvalitního zahraničního původu, který má čím obohatit nejen český chov.

Flat Coated Retriever Oasis of Peace


25.3. Pozdě, ale přece, se ráda s Vámi podělím o naše krásné umístění v evropské konkurenci v polském hlavním městě Varšavě.

11.10.2018, Evropská výstava psů, Warszawa (PL), rozhodčí pro psy: Barbara Müller (CH) a pro feny: Elena Ruskovaara (FI)

Caci´s Dark Chocolate of Love (psi, třída pracovní) - Výborný 1., CWC!
Flamboyant Starlight Oasis of Peace (feny, třída veteránů) - Výborná 2.
Let the Sun Shine Oasis of Peace (feny, mezitřída) - Výborná 4.
Let It Be Oasis of Peace (psi, mezitřída) - Výborný 4.
Live Laugh Love Oasis of Peace (psi, mezitřída) - Výborný
Django Maminčino štěstí (Caci´s Dark Chocolate of Love x Darling Oasis of Peace, psi, třída otevřená) - Výborný 3.
We Are All Jedi Black Diver (psi, třída šampionů) - Výborný

Jsem nesmírně vděčná za skvělé majitele našich odchovů a potomků našich psů, že udržují jejich psy ve skvělé kondici, neváhají vyjet zahranice a nebojí se porovnat jejich kvality s nejlepší evropskou konkurencí. Z naší chovatelské stanice jsme měli krásné zastoupení a nádherné vyrovnané výsledky. Je skvělé se nejen odhodlat porovnat naši kvalitu, ale rozšířit si obzory a vidět na živo psy, které známe jen z fotografií. Je to pro nás, chovatele, velmi obohacující a motivující zkušenost. Všem vřele doporučuji. Škoda, že českých chovatelů flatů dojelo opravdu velmi málo, o to více si vážím ochoty majitelů našich odchovů! Jsem na Vás velmi hrdá! A děkuji Vám za tu nejlepší společnost!

vítěz třídy pracovní
Caci´s Dark Chocolate of Love - náš Lucky
Flat Coated Retriever Caci´s Dark Chocolate of Love

a jeho vnučka, která roste do velké krásy
Let the Sun Shine Oasis of Peace - naše Mimi
na mém úsměvu můžete vidět moji upřímnou radost
Flat Coated Retriever Let the Sun Shine Oasis of Peace

17.3. Nádherný úspěch našich flatů na národní výstavě v polském Zakrzówě. Podařilo se nám uspět nejen v rámci plemene, ale úspěšně jsme flaty prezentovali i v závěrečných soutěžích. Krásný zážitek v milé společnosti skvělých přátel.

16.3.2019, Národní výstava psů, Zakrzów v Polsku (kynologický svaz Raciborz), rozhodčí: Hanna Woźna-Gil (PL)

Caci´s Dark Chocolate of Love (psi, třída šampionů) - Výborný 1., CWC, Nejlepší dospělý pes v plemeni, BOB a BIG I. místo!!!
Flamboyant Starlight Oasis of Peace (feny, třída veteránů) - Výborná 1., BOV a BIS Veteran III. místo!!!
I was born on Easter Oasis of Peace (feny, třída šampionů) - Výborná 2


03.03. Omlouvám se všem našem příznivcům za dlouhou přestávku v aktualizaci našich webových stránek. Nic hrozného se u nás nedělo, stále žijeme velice aktivně s našimi pejsky, stejně jako dříve. Jen jsem měla problém s počítačem a jeho opravu odkládala až do nedávna. Za tu dobu ticha se u nás udála spousta věcí, stále se velmi aktivně věnujeme všem možným psím aktivitám. Máme za sebou několik velmi úspěšných výstav, dokonce i loveckou zkoušku a krásnou loveckou sezónu. Dokonce jsem se začala věnovat navíc i psímu sportu nosework a obklopila se lidmi, kteří mě ve výcviku inspirují a táhnou vpřed. Výcvik psů a psí aktivity nevnímám jako dril, ale jako způsob pochopení chování psa, jako cestu naladění se na stejnou notu, budování vzájemného pouta, zlepšení vzájemných vzatů mezi pánem a psem a cestu, jak psy dělat spokojenými a zároveň mě šťastnou. Pokusím se postupně doplňovat web a informovat Vás o tom, co se u nás událo, děje a bude dít.

Začnu poslední novinkou, výsledkem vyšetření dědičných očníh vad, provedených specialistou MVDr. Petrem Staňou

I was born on Easter Oasis of Peace - prostá dědičných očních vad včetně goniodysplazie
Gargamel Oasis of Peace - prostý dědičných očních vad včetně goniodysplazie
Caci´s Dark Chocolate of Love - prostý dědičných očních vad včetně goniodysplazie


7. března 2019, Cruft dog show, Birmingham (UK)

Této prestižní výstavy se zúčastnila i fenka z našeho chovu, I believe in Angels Oasis of Peace at Ronevorg a v početné třídě 16-ti fen získala krásné 5. místo a ocenění Very Highly Commended.

 
novinky: 2005 2006 2007 2008 2009-2010 2011 2012 2013-2015 2016
2017 2018