KONTAKT:

Chovatelská stanice OASIS OF PEACE
Bc. Alžběta Vrublová

Bruzovská 1824
Frýdek - Místek 738 01
Czech Republic

T-Mobile: +420 731 505 878

alzbeta.vrublova@centrum.cz
Pokud neodpovím na e-mail, je možné, že skončil ve spam koši. Proto prosím, pošlete zprávu znova, nebo se se mnou spojte přes telefon. Děkuji.




Novinky
2020
odkaz na novinky 2019

16.11. Dne 20.10., v datum, kdy se narodila Mařenčina babička Rita, porodila Mařenka 4 chlapečky a 3 holčičky. Všechna štěňátka jsou momentálně zadaná. Pokud chcete sledovat vývoj vrhu Polar Oasis of Peace, podívejte se na jejich fotogalerii. Mamince i miminkům se daří skvěle a jak to Mařenka umí, je úžasnou maminkou a my si její miminka velmi užíváme a řádně rozmazlujeme.

Veliká gratulace Adélce Frantíkové a jejímu Miracles Happen Oasis of Peace, který se zúčastnil s tímto videem NEFRA Online dog show UK. Výstavu posuzovala britská chovatelka flat coated retrívrů, paní M. Romeo-Dieste (chovatelská stanice Hopevalley). Arny vyhrál svou třídu Limit. To není jediný veliký úspěch tohoto mladého psa v rukách mladé majitelky, která vlastní svého prvního psa v životě a dosahuje s ním krásných úspěchů. Arny letos získal 1. cenu a R.CACT na klubových speciálních vodních zkouškách retrívrů a nyní mu byl přiznám i titul ČESKÝ ŠAMPION. Adélko, srdečně gratuluji!

Flat Coated Retriever Miracles Happen Oasis of Peace

 

11.10.

Poslední výstavy jsou letos za mnou. Nebylo jich moc, ale ty výsledky mě o to více hřejí u srdce. Někdo si řekne, no jo, zase vyhrála Bětka. Nic nového. Já ale tyto výsledky nevnímám jako samozřejmost, raduji se z nádherných, možná z posledních, veleúspěšných momentů s mými milovanými pejsky. Vždyť Lucky má 8, Geisha a King za necelých pár dnů 9! Každičkou sekundu s nimi si užívám a oni se mnou a i na těch výsledcích se to odráží. Za těmi výsledky je také velká dřina, odříkání, únava. Tisíce kilometrů, které jsme najeli, abychom dovezli do ČR kvalitní krev. Tolik peněz, času, energie, obrovská podpora od mého přítele a jeho rodiny. Taková opakovaná umístění na prestižních výstavách jsou za to odměnou.

27.9.2020 Club´s dog show, Retriever Klub CZ, Kelč, rozhodčí: PhDr. Radim Kašpar, MBA (specialista na plemeno, chovatel flat coated retrívrů)

28.9.2020 Special Retriever Show, Retriever Klub CZ, rozhodčí: Darina Mervová

Díky úžasné Tereze Vaňkové, její ochotě, času a velkému talentu se nám podařilo zvěčnit všechny naše pejsky prezentující se na výstavě. Tentokráte proto budu prezentovat jejich výsledky trochu jinou cestou. Výsledek s aktuální fotkou z výstavy.

Gargamel Oasis of Peace
27.9. psi, třída veteránů: Výborný 1., Nejkrásnější veterán v plemeni BOV, Nejkrásnější veterán výstavy BIS Veterán
28.9. psi, třída veteránů Výborný 1., Nejkrásnější veterán v plemeni BOV, Nejlepší v plemeni BOB, Nejkrásnější veterán výstavy BIS Veterán, II. nejkrásnější jedinec výstavy reserve Best In Show
Splnil podmínky pro udělení titulu Veterán šampion

Flat Coated Retriever Gargamel Oasis of Peace

Flat Coated Retriever Gargamel Oasis of Peace

Let the Sun Shine Oasis of Peace
27.9., feny, třída pracovní: Výborná 1., CC, CAC, Klubový vítěz, Nejlepší fena v plemeni BOS
28.9., feny, třída pracovní: Výborná 1., CC, CAC, Vítěz speciální výstavy, Nejlepší fena v plemeni BOS

Flat Coated Retriever Let the Sun Shine Oasis of Peace

Flat Coated Retrívr Let The Sun Shine Oasis of Peace

No Doubt Oasis of Peace
27.9., psi, třída mladých: Výborný 1., CAJC, Klubový vítěz mladých, Nejkrásnější mladý v plemeni BOJ, Nejkrásnější mladý jedinec výstavy BIS Junior

Flat Coated Retrívr No Doubt Oasis of Peace

Flat Coated Retriever No Doubt Oasis of Peace

On My Way Cedletes Oasis of Peace
27.9., feny, třída mladých: Výborná 1., CAJC, Klubový vítěz mladých
28.9., feny, mezitřída: Výborná 2, r.CAC
Splnila podmínky pro udělení titulu Junior šampion

Flat Coated Retriever On My Way Cedletes Oasis of Peace

Flat Coated Retrívr On My Way Cedletes Oasis of Peace

Miracles Happen Oasis of Peace
27.9., psi, třída pracovní: Výborný 1., CAC, CC
28.9., psi, třída pracovní: Výborný 1., CAC, CC

Flat Coated Retriever Miracles Happen Oasis of Peace

Flat Coated Retriever Miracles Happen Oasis of Peace

Ode To Joy Cedletes Oasis of Peace
27.9., feny, mezitřída: Výborná 3.
28.9., feny, třída mladých, Výborná 1., CAJC

Flat Coated Retriever Ode To Joy Cedletes Oasis of Peace

Flat Coated Retriever Ode To Joy Cedletes Oasis of Peace

Caci´s Dark Chocolate of Love
28.9., psi, třída vítězů: Výborný 1., CAC, CC, Vítěz speciální výstavy
Splnil podmínky pro udělení titulu Klubový šampion

Flat Coated Retriever Caci´s Dark Chocolate of Love

Geisha Oasis of Peace
27.9., feny, třída veteránů: Výborná 1.
28.9., feny, třída veteránů: Výborná 1.
Splnila podmínky pro udělení titulu Veterán šampion

Flat Coated Retriever Geisha Oasis of Peace

Flat Coated Retrívr Geisha Oasis of Peace

Byl to skvělý víkend. Jsem moc ráda za majitele odchovů Oasis of Peace, že přijeli a prezentovali své pejsky. Bylo to krásné setkání podtržené fantastickými úspěchy.


22.2. Aktualizovala jsem prezentaci štěňátek očekávaného vrhu P Oasis of Peace.


19.9. Mařenka roste před očima, její chování i mléčná lišta se mění. Naše cesta blízko severního polárního kruhu byla úspěšná a okolo 22.10.2020 se nám narodí vrh Polar Oasis of Peace.

I was born on Easter Oasis of Peace

Minulý víkend jsme se zúčastnili speciální výstavy retrívrů na Slovensku. Po velmi dlouhé výstavní koronavirové pauze jsme si výstavu užili a odvezli si domů neuvěřitelné fantastické úspěchy. Výsledků od skvělého italského rozhodčího Alessandra Zeppi a hlavně jeho slov chvály si nesmírně vážím!!! O titul Nejkrásnější v plemeni (Best of Breed) si zaběhali 4 psi. Nejlepší dospělý pes Lucky, nejlepší dospělá fena Mimi, nejlepší mladý jedinec Eywa a nejlepší veterán King, všichni mí psi! Byl to nepopsatelně nádherný pocit! Sen každého chovatele. Lucky vyhrál nejen celé plemeno, ale i celou výstavu. I v osmi letech ukázal, že je stále ve fantastické formě a ani o hodně mladší jedinci na něj pořád nemají. I King nastoupil do závěrečných soutěží jako král a stal se nejkrásnějším veteránem výstavy. Když jsem s ním vběla do kruhu, slyšela jsem z poza pásky, jak někdo prohodil: Vždyťani nevypadá jako veterán!" Oba výstavy miluji a umí si je řádně užít. Kingánku a Lucky, ať vám tato skvělá kondice vydrží co nejdéle, jste jedineční!!! Děkuji přátelům, za krásný den, podporu a pomoc, rozhodčím za jejich slova a organizátorům a sponzorům za krásnou výstavu, jako vždy.

13.9.2020, Speciální výstava retrívrů slovenského retrívr klubu, Velké Úlany (Slovensko), rozhodčí: Alessandro Zeppi z Itálie, závěrečné soutěžě posuzoval společně s rozhodčím Sergio Scarpellini z Itálie

Caci´s Dark Chocolate of Love (psi, třída vítězů) - Výborný 1., CAC, Vítěz Speciální výstavy, BOB, Best In Show I.
Gargamel Oasis of Peace (psi, třída veteránů) - Výborný 1., BOV, Veteran Best In Show I.
On May Way Cedletes Oasis of Peace (feny, třída mladých) - Výborná 1., CAJC, BOJ, splnila podmínky pro udělení titulu Slovenský Junior Šampion!
Let the Sun Shine Oasis of Peace (feny, třída pracovní) - Výborná 1., CAC, Vítěz Speciální výstavy, BOS
I am Eywa at Oasis of Peace (feny, třída vítězů) - Výborná 1., CAC
Live Laugh Love Oasis of Peace (psi, třída pracovní) - Výborný 1., CAC

Video z posuzování o nejkrásnějšího flat coated retrívra výstavy. První v řadě běží Jana Mužíková s On My Way Cedletes Oasis of Peace, druhá Yvetta Holíková s Caci´s Dark Chocolate of Love, třeí Viktórie Bašťovanská s Gargamelem Oasis of Peace a čtvrtá já s Let th Sun Shine Oasis of Peace. Děkuji skvělým dámám za velikou pomoc v kruhu!
Video z kruhu o nejkrásnějšího jedince celé výstavy.

5.9.2020, Národní výstava, Floracanis Olomouc, rozhodčí: Judit Beke (HU)
On My Way Cedletes Oasis of Peace - Výborná, CAJC, BOJ, BOS

12.9.2020, Národní výstava, Brno, rozhodčí: Kristína Vaníčková
Miracles Happen Oasis of Peace - Výborný 1., CAC, Národní vítěz, BOS

17.09.2020, Mezinárodní výstava, Nitra (Slovensko), rozhodčí: Soňa Heldová (SK)
Miracles Happen Oasis of Peace - Výborný 1., CAC, r. CACIB - dokončil pomínky pro udělení titulu Slovenský Šampion!!!




4.9.
Fantastický úspěch si po druhé v řadě zopakoval Live Laugh Love Oasis of Peace. Stal se nejlepším výstavním jedincem VIII. FCI skupiny roku 2018 i 2019 na Slovensku. Ivane a Zuzko, moc Vám blahopřeji k takovémuto završení dvou minulých sezón. Jsem na vás MOC hrdá!

Flat Coated Retrívr Live Laugh Love Oasis of Peace

Naše Just Like Misty Oasis of Peace je Českým šampionem práce, huráááá. Obrovská gratulace a díky spolumajitelce Misty, Kamile Raiskubové, za dlouho trvající fantastické stabilní pracovní výkony, které přinesly ovoce v podobě úžasného titulu.

Flat Coated Retrívr Just Like Misty Oasis of Peace

2.9. Mám spoustu novin! Ani nevím, kterou začít. Snad tou nejdůležitější. Mařenka je nakrytá. Na poslední chvíli jsem změnila rozhodnutí ohledně krycího psa. Prodloužili jsme si cestu o téměř jednou tolik a na severu Švédska jsme použili fantatického chovného psa, švédského a norského šampiona krásy jménem Flatham's Häjlt Å Hoole Hajna, který nám dal s Mařenkou štěňátka už minulý rok. Mám naději, že se letošní vrh podaří stejně, jako ten minulý. Máme se na co těšit.

Z dlouhé cesty za krytím se stala krásná dovolená. Majitelé Dallase jsou úžasní lidé, jsou naší psí rodinou a my jim děkujeme, že nás opět velmi vřele přivítali. Moc jsme si to užili! Na severu jsme stihli navštívit i fenku z mého chovu, Our Love Oasis of Peace. Je pořád stejně skvělá. Neskutečně rychlá, s vynikajícím nosem a nekonečnou vášní pro aport. Dělá českému chovu dobré jméno. Také jsme navštívili Lenu Hägglund a Anitu Nylund. Lena je chovatelkou našeho Dogího, který zanechal na mém srdci a na srdcích majitelů jeho potomků nesmazatelnou stopu. Je i chovatelkou naší Ritunky, která odešla ve svém krásném věku teprve nedávno. Od Anity jsem měla na rok půjčeného jejího skvělého psa Yabbu, aby českému chovu přinesl novou krev. Je velmi obohacující strávit i malou chvíli po boku těchto úžasných lidí! Ze zahrady Leny jsme si vzali kámen, který jsme položili na hrob naší Ritunky. Z místa jejího narození na místo jejího věčného odpočinku.
A neodolali jsme toulkám po nádherné švédské krajině. Podívejte se na FOTOGRAFIE A VIDEA z naší časově krátké, ale na zážitky bohaté, přes 5400 kilometrů dlouhé cesty.

Flat Coated Retriever I was born on Easter Oasis of Peace Marenka


2.8.
27.7. je špatné datum. Ten den jsme museli nechat odejít do nebe naši milovanou Ritunku, která by 20.10. oslavila 13 let. Ritunka v našich srdcích zanechá silnou stopu. Stejně tak i v našem chovu. Ze 6-ti psů, které teď máme doma, je 5 její krve. Dcera Geisha, syn King, vnučky Mařenka a Rozárka a pravnučka Mimi. Ritunko, chybíš nám!!!
Mám moc ráda tuto její fotografii. Je na ní se svou úžasnou chovatelkou Lenou Hägglund ze Švédska.



19.7., Klubové speciální zkoušky vodní práce

Dvouletý Miracles Happen Oasis of Peace se se svou majitelkou Adélkou poprvé zúčastnili loveckých zkoušek a předvedli krásný výkon. Zasloužili si 1. cenu a titul res. CACT!
Arny je krásný a chuťový pes s výbornými zdravotními výsledky. Pes standardní výšky, silné kostry, s bohatou srstí a perfektním nůžkovým skusem. Splnil všechny podmínky a nyní je chovným psem. Gratuluji celé rodině Frantíkové a děkuji jim za vzornou péči o Arnyho.

Flat Coated Retriever Miracles Happen Oasis of Peace

19.7., Mezinárodní výstava psů, Nitra (SK), rozhodčí: Jozef Jursa (SK)


Live Laugh Love Oasis of Peace (psi, třída šampionů) - Výborný 1., CAC, CACIB, BOB!!!
Gratuluji manželům Šiškovým k jejich úspěchům nejen s Luckym.

Flat Coated Retriever Live Laugh Love Oasis of Peace


17.7., Mezinárodní výstava psů, Nitra (SK), rozhodčí: E. Felszéghyová (SK)

On My Way Cedletes Oasis of Peace (feny, třída mladých) - Výborná 1., CAJC, BOJ a BOS!!!

Eywa, On My Way Cedletes Oasis of Peace, má oficiálně vyšetřené kyčle a lotky na dysplazii s tím nejlepším možným výsledkem HD A, ED 0/0.

Flat Coated Retriever Oasis of Peace
12.7. Gargamel Oasis of Peace

Flat Coated Retriever Gargamel Oasis of Peace


11.7.
1 až 2 pondělky v měsíci se chci věnovat výstavnímu tréninku svých odchovů. Pokud máte někdo zájem, ozvěte se mi.

Ve sváteční pondělí za mnou dorazila Karla Podešvová s její Original Cedletes Oasis of Peace. Neodradilo ji ani přes 200 km jedním směrem. Věnovaly jsme se jak práci se zvěří, tak s dummy i výstavnímu tréninku. Jsem Karle moc vděčná za to, jak se skvěle Ori věnuje a že se chce posouvat. A já mám radost, že můžu sledovat svůj chov v povaze, vlovách a exteriéru a vidět, jak se fantasticky Ori vyvíjí.

Flat Coated Retriever Original Cedletes Oasis of Peace

Flat Coated Retriever Original Cedletes Oasis of Peace

Flat Coated Retriever Original Cedletes Oasis of Peace

Flat Coated Retriever Original Cedletes Oasis of Peace

Flat Coated Retriever Original Cedletes Oasis of Peace

Její sestřička Eywa, On My Way Cedletes Oasis of Peace, se ten den velmi úspěšně zúčastnila Oblastní klubové výstavy retrívrů, kterou pořádal Retriever Klub CZ. Eywa zvítězila ve třídě mladých a stala se nejkrásnějším mladým jedincem v plemeni, BOJ. Posuzovala paní Jílková. Gratuluji, Kamilo!!! Eywu jsem minulý víkend hlídala, když její spolumajitelka byla na náročných loveckých dvoudenních zkouškách s mámou Eywy Misty. Eywa má fantastickou miloučkou povahu, velice jednoduše zapadla do naší smečky. Ani se mi ji nechtělo vracet zpátky.
Misty, Just Like Misty Oasis of Peace, složila Derby retrieverů České republiky. Misty, až na jednu disciplínu, která jí zkazila celkové hodnocení, předvedla nádhernou práci oceněnou nejvyššími body. Kami, děkuji Ti za skvělou práci!


5.7.
Toto léto budu mít volnější, proto nabízím majitelům mých odchovů Oasis of Peace pomoc s přípravou na OVVR a vyšší lovecké zkoušky, také ráda pomůžu s přípravou a trénováním na výstavy a předám zkušenosti ohledně střihové úpravy. Prosím, neváhejte se mi ozvat, budu se na Vás moc těšit.

Minulý víkend jsme měli vzácnou návštěvu, 12-ti letou fenečku DéJá Vu Oasis of Peace a její majitelky, maminku s dcerou. Jaddynku dostala kdysi mladá hočička, ze které vyrostla úžasná mladá dáma a s její maminkou o Jaddynku vzorně pečují. Jsem moc ráda, že jsou součástí naší Oasis of Peace rodiny.

Flat Coated Retriever Oasis of Peace

Flat Coated Retriever dlouho žijící Flat Coated Retriever

Flat Coated Retriever Oasis of Peace


29.6.
Aktualizovala jsem stránku Štěňata. Je mi potěšením Vám představit chovatelské plány.


20.6. Fenečce Just Like Misty Oasis of Peace byl nově přiznán titul Mezinárodní šampion krásy C.I.B. a také získala fantastické II. místo v soutěži Mountfield Cup o pracovní FCR fenu roku 2019, kterou pořádá Klub Chovatelů Loveckých Slídičů, který je jedním ze dvou klubů v České republice zastřešující plemena retrívrů. Děkuji spolumajitelce Kamili za absolutně vzornou péči o Mističku a znamenitou prezentaci chovatelské stanice Oasis of Peace.

Flat Coated Retriever Just Like Misty Oasis of Peace

Mističčina dcera Original Cedletes Oasis of Peace úspěšně složila zkoušky OVVR s plným počtem bodů a stala se i vítězem zkoušek. Dnes úspěšně absolvoval OVVR i další odchovanec Miracles Happen Oasis of Peace, taktéž s plným počtem bodů. Děkuji Káje i Adélce za to, jak skvěle se jim věnujete. Je obrovská radost mít takové majitele!



2.5. Za nádherných 19 let, co po svém boku flaty mám, jsem poslala jejich výsledky do soutěže retrívr roku snad jen 2x. Ten, kdo mě zná, ví, že mnohem více než titul je pro mě samotný okamžik strávený po boku mého psa. Přesto jsem vděčná spolumajitelce mých dvou fen, Kamili Raiskubové, která mě přemluvila, abych se zúčastnila a zkusila se umístit v soutěži o chovatelskou stanici roku. Chovatelskou stanici roku jsem sice zapomněla přihlásit, ale jsem velice vděčná a šťastná za fantastické umístění v soutěži Flat Coated Retriever roku pod záštitou Retriever klubu. Tohoto výsledku si velice vážím, když vím, co za tím je. Nejezdím na každou výstavu, vybírám si výstavy s velkou konkurencí a rozhodčími, kteří naše plemeno znají a mají mi co říct a něco mě naučit. Výsledky Mimi a Luckyho, které jsem do soutěže přihlásila, jsou ohromné, bodově velmi vyrovnané. V roce 2019 Lucky, Caci´s Dark Chocolate of Love, v jeho sedmi letech, s třídou veteránů za dveřmi, má pořád na to, výstavu za výstavou, dokazovat, jak fantastický pes je. A co je pro mě důležité a proč ho hlásím je, že ho výstavy šíleně baví. Lucky se stal nejlepším psem v plemeni za rok 2019! Mladičká Mimi, Let the Sun Shine Oasis of Peace, která se od ledna do prosince ve věku jednoho až dvou let prezentovala s neuvěřitelnými výsledky, se umístila jako druhá nejlepší fena flat coated retrívra roku 2019! Kamila přihlásila Misty, Just like Misty Oasis of Peace, která měla v roce 2019 jiný stěžejní úkol, odchovala úžasný vrh pod mou chovatelskou stanicí. Přesto se stihla na podzim zúčastnit během jednoho měsíce několika významných loveckých zkoušek a na nich fantasticky obstála, proto velmi zaslouženě získala nádherné 4. místo v soutěži fena FCR roku 2019!!! Co by bylo, kdyby na své plány měly celý rok? Kami, děkuji Ti, že děláš Misty šťastnou a gratuluji Ti k nádhernému umístění v soutěži, které je jen třešničkou na dortu fantastických pracovních výsledků získaných v roce 2019!

Caci´s Dark Chocolate of Love - nejlepší pes FCR roku 2019
Flat Coated Retriever Caci´s Dark Chocolate of Love

Let the Sun Shine Oasis of Peace - 2. nejlepší fena FCR roku 2019
Flat Coated Retriever Let the Sun Shine Oasis of Peace

Just like Misty Oasis of Peace - 4. nejlepší fena FCR roku 2019

Flat Coated Retriever Just like Misty Oasis of Peace

Aktuálně je období bez výstav a zkoušek a my si užíváme čas výcházkami s našimi přáteli z Beskyd tímto krásným způsobem. Ne nadarmo se naše chovatelské stanice jmenují Oasis of Peace a Beskyd Hill. Česká republika je nádherná.











4.4. Další krásná zpráva o výborném zdraví odchovu. Tentokráte byl vyšetřen pejsek Milky Way Oasis of Peace na dysplazii kyčelních a loketních kloubů s nejlepšími výsledky DKK A/A a DLK 0/0. Je chovným psem a v Polsku, kde žije v chovatelské stanici Raining Dog, očekává jeho první potomky. Roger doposud získal ocenění 2x nejlepší štěně v plemeni, titul junior šampion Polska, JBOB i BOB. Srdečné gratulace jeho majitelům! Jsem ráda, že krev tohoto excelentního vrhu pokračuje v chovu dál.

Flat Coated Retriever Roger Milky Way Oasis of Peace

28.3. Nyní jsou již dostupné posudky z nejprestižnější výstavy světa Crufts dog show v anglickém Birminghamu, kde měla naše chovatelská stanice Oasis of Peace 3 zástupce a 2 z nich se fantasticky umístili na prvním a druhém místě ve svých třídách. Watson, Keep In Touch Oasis of Peace, byl podle slov rozhodčího i horkým kandidátem na res. CC, druhého nejkrásnějšího psa v plemeni. Pro mě, chovatele, jsou tato slova až neuvěřitelná. Mladičká Wizzie, Never Say Never Oasis of Peace, má před sebou velmi slibnou budoucnost. Slovy nemohu vyjádřit, jak moc jsem hrdá a šťastná.  

Keep In Touch Oasis of Peace
Another lovely dog perhaps a little racier but not the drive of the winner, in serious contention for the reserve CC.

Flat Coated Retriever Keep In Touch Oasis of Peace

Never Say Never Oasis of Peace
A very sound and balanced 9 months old bitch with a very pretty femine head. Very mature for age with good angulation and all of the attributes required for a very promising career. Shown in lovely coat and condition. Moved soundly with drive.

Nikdy mě nepřestane bavit práce se psy. Na fotce je Mařenka, vyfocena s odměnou na konci pobarvené stopy.
práce na barvě pracovní Flat Coated Retriever I was born on Easter Oasis of Peace

21.3. Všem lidem na celém světě přeji v této těžké době pevné zdravé a smysl pro zodpovědnost. Přeji nám všem, abychom, až to skončí, zůstali více pokorní, vděčnější a měli na srdci dobro ne lidsta, ale celé planety. Držte se!

A protože dobrých zpráv nei nikdy dost, ráda se s Vámi podělím o tyto novinky.

I was born on Easter Oasis of Peace - prostá dědičných očních vad včetně goniodysplazie
Let the Sun Shine Oasis of Peace - prostá dědičných očních vad včetně goniodysplazie

Jsem vděčná panu doktoru Staňovi za jeho velikou zapálenost pro svou práci, jeho čas a ochotu se s druhými podělit o informace, ochotu vysvětlovat.

I když není vyšetření na dědičné oční vady u flat coated retrieverů povinné, je podle mě velmi důležité! Negativní výsledky očních vyšetření nejsou u flatů samozřejmostí. Stále narážím a asi vždy budu na to, že za negativní výsledky jsou chovatelé odsuzovaní a že se po nich chce jen a jen všechno dokonalé. Ruku na srdce, jde nám to takto hladce u lidí?
Důležité je dělat důležitá zdravotní vyšetření a s jejich výsledky v chovu pracovat. Bohužel právě ti, kteří zneužívají otevřenosti chovatelů, jsou příčinou toho, proč se pak chovatelé bojí otevřít a otevřeně se se vším svěřit. Přeji všem, aby pochopili, že chybovat je lidské a že jedině společnou silou dokážeme více, ať už v chovu flat coated retrieverů, nebo v čemkoliv jiném. Nedávno jsem četla na internetu, že pokud chceš jít někam rychle, jdi sám, pokud daleko, jdi společně. If you want to go fast, go alone, if you want to go far, go together.


8.3.
Crufts dog show 2020, Birmingham, Anglie
rozhodčí pro psy: Mr. G. Lambert, pro feny Mr. M. Howes

Od čtvrtku do této neděle se v Anglii pořádá prestižní výstava psů Crufts dog show, na kterou je přihlášeno téměř 20 000 psů ze 43 zemí světa a přes 300 Flat Coated Retrieverů! Je to ohromná chovatelská a společenská událost. Letos jsem se rozhodla zůstat doma, sledovat a fandit za počítačem, protože jsem si pro letošek naplánovala 3 další důležité akce. Klubovou výstavu v Anglii v dubnu, klubovou výstavu ve Švédsku v červnu a říjnovou evropskou výstavu ve Slovinsku. Nejen na těchto akcích budu sledovat chov Flat Coated Retrieverů a informace tam získané se pokusím zužitkovat v chovu Oasis of Peace.
Crufts však nezůstal bez českých flat coated retrívrů, kterým se velmi dařilo!!! Mou chovatelskou stanici reprezentovala mladičká Never Say Never Oasis of Peace, která vyhrála třídu Minor Puppy! Pejsek Keep In Touch Oasis of Peace, který se umístil 2. ve třídě Limit a fenka I Believe in Angels Oasis of Peace. Její syn Ronevorg I Believe In Santa vyhrál třídu Junior! Ohromné úspěchy měli i potomci psa Charming Melvin Oasis of Peace, fena Tonggreen Coombe Pixie 1. ve třídě Graduate, fena Gamerights Deep River Blues 2. ve třídě Post Graduate, fena Jazzanraga Exclusive 4. ve třídě Mid Limit a 5. místo pro psa Tonggreen King Of The Makers ve třídě Post Graduate. Další fantastický úspěch si domů do Česka veze dcera mého Caci´s Dark Chocolate of Love, fenka Ottimo Pearly od Ivanského jezera, které se podařilo vyhrát rovnou 2 třídy, Yearling a Mid Limit!
Krásné 2. místo ve třídě Special Working Gundog si domů do ČR odváží i fenka z českého chovu Divine Sophia Griffella, ve stejné třídě na 5. místě uspěla česká Empire Glory Black Brianta at Oiyou. U pejsků tuto třídu vyhrál v Česku žijící italský pes Diamante Blue Nella Mia Stanza! Toto je ohromující souhrn českých flatích úspěchů na letošním Crufts! Všem srdečně gratuluji a děkuji za nádhernou prezentaci a sdílení Vašich úspěchů a přímých přenosů s námi. Jsem na Vás všechny velice hrdá.



Flat Coated Retriever Nevery Say Never Oasis of Peace


23.2. Uktualizovala jsem stránky Mimi a Kinga.

8.2.2020, Mezinárodní výstava, Katowice (PL), rozhodčí: Dorota Witkowska (PL)

Obrovské gratulace majitelům za nádherný úspěch pejska Live Laugh Love Oasis of Peace - Výborný 1., CWC, CACIB, BOB


16.2. Mimi, Let the Sun Shine Oasis of Peace, před dovršením třetího roku, splnila podmínky pro udělení titulů Junior šampion CZ, Šampion CZ a nově i GRAND Šampion CZ.

Flat Coated Retriever Let the Sun Shine Oasis of Peace


8.2. V lednu jsem se s majitelkou fenky Ode to Joy Oasis of Peace a majitelkou psa No Doubt Oasis of Peace zúčastnila skvělého semináře pořádaného Františkem Šustou. Témata byla zajímavá - jak naučit základní „nulovou variantu", navykání na náhlý zvuk, míjení se s jinými psy na vycházce, cvičení se dvěma psy a technika slibu. Seminář byl velmi nabíjející a vidět pejsky, co dokáží, když s nimi majitel umí komunikovat, mi přinášelo mrazení po zádech. Všem doporučuji seminář s Františkem Šustou. Je cenově dostupný a nekonečně obohacující. Pokud máte jen trošičku chutě, neváhejte.

Seminář Psí Evergreeny s Františkem Šustou



4.2.
Po čase "volna" (výletů v přírodě, krásných honů a tréninků) jsme vyrazili opět na výstavu a jen těžko lze slovy vyjádřit mé pocity vděčnosti a štěstí z fantastických vyrovnaných úspěchů Oasis of Peace rodiny. Byl to víkend radosti i smutku, neboť moji milovaní Geisha a King se poprvé prezentovali, velmi úspěšně, ve třídě veteránů. I když na to zatím nevypadají, ani se tak nechovají. Tak ať jim to vydrží!!!

1.2.2020, Mezinárodní výstava psů, Brno, rozhodčí: Ingrid Grill (A)

Let the Sun Shine Oasis of Peace (feny, třída šampionů) - Výborná 1., CAC, CACIB, BOB, Cruft´s kvalifikace 2021 a BIG II.
I am Eywa at Oasis of Peace (feny, třída šampiónů) - Výborná 2., r.CAC, r.CACIB
Miracles Happen Oasis of Peace (psi, mezitřída) - Výborný 1., CAC, CACIB, BOS, Cruft´s kvalifikace 2021
Original Cedletes Oasis of Peace (feny, třída dorostu) - Velmi nadějná 1.
Geisha Oasis of Peace (feny, třída veteránů) - Výborná 1., BOV a BIS VETERAN III.
Gargamel Oasis of Peace (psi, třída veteránů) - Výborný 1.

Flat Coated Retriever Let the Sun Shine Oasis of Peace

Flat Coated Retriever Gargamel Oasis of Peace

Flat Coated Retriever Geisha Oasis of Peace

Flat Coated Retriever  Miracles Happen Oasis of Peace

2.1.2020, Mezinárodní výstava psů, Brno, rozhodčí: Ingrid Grill (A)

Just like Misty Oasis of Peace (feny, třída šampionů) - Výborná 1., CAC, CACIB, BOS
On My Way Cedletes Oasis of Peace (feny, třída dorostu) - Velmi nadějná 1.
Miracles Happen Oasis of Peace (psi, mezitřída) - Výborný1., CAC

Flat Coated Retriever Just Like Misty Oasis of Peace

Flat Coated Retriever On My Way Cedletes Oasis of Peace

Flat Coated Retriever Miracles Happen Oasis of Peace
 
novinky: 2005 2006 2007 2008 2009-2010 2011 2012 2013-2015 2016
2017 2018 2019