KONTAKT:

Chovatelská stanice OASIS OF PEACE
Bc. Alžběta Vrublová

Bruzovská 1824
Frýdek - Místek 738 01
Czech Republic

T-Mobile: +420 731 505 878

alzbeta.vrublova@centrum.cz
Pokud neodpovím na e-mail, je možné, že skončil ve spam koši. Proto prosím, pošlete zprávu znova, nebo se se mnou spojte přes telefon. Děkuji.




Novinky
2022
odkaz na novinky 2020

28.10. Aktualizovala jsem webovou stránku Prince.

Flat Coated Retriever

22.10. Do naší rodiny vstoupili další chlupatí členové a protože má den pořád stejných 24 hodin, musela jsem někde ubrat, abych jinde přidala. To byl důvod, proč jsem delší dobu neaktualizovala naše webové stránky přesto, že by bylo o čem psát každý týden. Pro ty, kdo chtějí sledovat novinky z našeho psího života, doporučuji sledovat facebokový profil pod mým jménem Alžběta Vrublová.

Dny se zkracují, tma přichází čím dál dříve, pejskové ulehli po večeři s unavenými tlapičkami po krásné procházce v horách a já konečně po tak dlouhém čase opět usedám k našemu webu.

Ráda bych Vám přestavila vlastní stránku nejmladší fenečky Tirušky - junior šampiónku ČR Polar Aurora Oasis of Peace.

Flat Coated Retriever Polar Aurora Oasis of Peace

Novinky v roce 2021
24.7.
S radostí oznamuji potvrzenou březost naší milované fenky Mimi, GrandCHCZ CHCZ JCHCZ KVM KV VSV Herbstsieger Bundessieger Vítěz Prahy Let the Sun Shine Oasis of Peace. Otcem je fantastický italský plemeník CHCZ CHSK CHPL ClubCHCZ JCHAT JCHSK JCHCZ JCW CW GJW Diamante Blu Nella Mia Stanza. Přijímám rezervace na štěňátka z tohoto spojení.

Štěňata Flat Coated Retrívrů Oasis of Peace

Vypadá to, že se svět vrací pomalu do normálu a my si opět užíváme skvělých psích akcí a těšíme se z výsledků.

5.7.2021, Mini Pink Show Retriever Klub CZ, Královice, rozhodčí: Dorota Witkowska (PL)

5.7. jsme si odskočili z porodní bedýnky na klubovou oblastní výstavu Retriever Klubu CZ. Cesta dlouhá 450 km jedním směrem na otočku se vyplatila nad očekávání. Výstava byla skvěle zorganizovaná, pro mě - milovnici koní, v dokonalém prostředí. Potkala jsem skvělé lidi, viděla ukázku překrásných flat coated retrívrů (mé chovatelské srdce plesalo při pohledu na vyrovnanost kvality v naší zemi) a domů si Oasis of Peace vezlo titul nejvyšší - Best In Show. Děkuji Radce Stegurové a jejímu týmu za krásnou výstavu a majitelům mých odchovů za dokonalou péči o naše pejsky. Jsem ráda, že je společně můžeme prezentovat dalším flatím milovníkům a že nás tam nebylo málo. Jsem na vás moc hrdá a vaše radost a dojetí mě dělá šťastnou.

Plemeno posuzovala Gerda Groeneweg z Holandska a o BIS rozhodovala společně s Dorotou Witkowskou a Grzegorzem Weronem z Polska.

CH Miracles Happen Oasis of Peace (psi, třída pracovní) - Výborný 1., CC, Oblastní vítěz Mini Pink Show 2021, BEST IN SHOW ze 168 přihlášených psů!

Flat Coated Retriever Miracles Happen Oasis of Peace Best In Show

Flat Coated Retriever Miracles Happen Oasis of Peace Best In Show

Polar Aurora Oasis of Peace (feny, třída dorostů) - Velmi nadějná 1.
Flat Coated Retriever Polar Aurora Oasis of Peace

Caci´s Dark Chocolate of Love (psi, třída veteránů) - Výborný 2.
Flat Coated Retriever Caci´s Dark Chocolate of Love

May God Bless You Oasis of Peace (feny, třída otevřená) - Výborná 2.
Flat Coated Retriever May God Bless You Oasis of Peace

More Than Words Oasis of Peace (psi, třída otevřená) - Výborný 4.

Flat Coated Retriever Oasis of Peace

Hlavním důvodem naší cesty byl ale trochu jiný. A to osobně si převzít ocenění za Nejlepší chovatelskou stanici roku 2020 Retriever klubu CZ. Je to výsledek 17-ti let chovu, velké dřiny a nezapomenutelných zážitků. Chci poděkovat své rodině a majitelům mých odchovů - mé Oasis of Peace rodině. Chovatelům, kteří mi v minulosti svěřili psy a všem těm, kteří mi dovolili použit do svého chovu jejich psy. Děkuji také rozhodčím za všechna ta krásná ocenění.

Nejlepší chovatelská stanice retrívrů

Nejlepší chovatelská stanice retrívrů

Za překrásné fotografie děkuji Tereze Vaňkové!!!

Toto je můj snový tým, můj splněný sen. Skupinka fantastických majitelů úžasných pejsků Oasis of Peace, kteří mě dělají tak šťastnou. Moje rodina potvrdí, že jsem se v den konání usmívala jako měsíček na hnoji a skákala do stropu, když mi průběžně chodily jejich výsledky z klubových podzimních zkoušek v Chlebovicích. Raduji se s nimi.

Dual Purpose Flat Coated Retriever Oasis of Peace

Zleva:
No Doubt Oasis of Peace - čerstvě dvouletý pejsek, který měsíc po OVVR zkouškách složil lovecké zkoušky se svou majitelkou, pro kterou je Princ 1. psem a společně sbírají 1. zkušenosti v 1. ceně a z 15-ti pejsků skončili na fantastickém 4. místě!

Miracles Happen Oasis of Peace - v 1. ceně a na 6. místě skvěle uspěl i Arny s jeho mladou a velmi talentovanou vůdkyní Adélkou. Společně předvádí vyrovnanou práci radost pohledět!

Original Cedletes Oasis of Peace - miluji tuto holčičku a její fantastickou povahu. Pro svou majitelku udělá první i poslední a na svých 1. loveckých zkouškách si levou zadní pacičkou vybojovali 1. cenu, titul res. CACT a nádherné 3. místo

Jolly Joker Oasis of Peace - bratr Misty nezapře svůj temperament a výborné vlohy. Jedna disciplína je hodila do 2. ceny, ale jejich výkon byl parádní.

Od srdce vám všem děkuji, má milovaná Oasis of Peace rodino.


12.6.2021, Národní výstava psů, Raciborz (PL), rozhodčí: Milena Seidl (PL)

Miracles Happen Oasis of Peace (psi, třída pracovní) - Výborný 1.,CWC, Nejlepší dospělý pes v plemeni NDPwR
Flat Coated Retriever Miracles Happen Oasis of Peace

May God Bless You Oasis of Peace (feny, třída otevřená) - Výborná 2.
Flat Coated Retriever May God Bless You Oasis of Peace

No Doubt Oasis of Peace (psi, třída otevřená) - Velmi dobrý 1.
Flat Coated Retriever No Doubt Oasis of Peace

30.5.2021, Mezinárodní výstava psů, Leszno (PL), rozhodčí: Linda Voláriková (SK)

No Doubt Oasis of Peace (psi, mezitřída) - Výborný 2.
Flat Coated Retriever No Doubt Oasis of Peace

Miracles Happen Oasis of Peace (psi, třída pracovní) - Výborný 1.,CWC
Flat Coated Retriever Miracles Happen Oasis of Peace

May God Bless You Oasis of Peace (feny, třída otevřená) - Výborná 1., CWC, CACIB, BOB
Flat Coated Retriever May God Bless You Oasis of Peace


23.5. Aktualizovala jsem stránku Štěňata a představuji Vám spojení Eywy a Baltazara, ze kterého vzejde další úžasná generace dual purpose flat coated retrívrů. Generace nádherných psů s excelentními pracovními vlohami.


22.5. Obrovská gratulace Kamili Raiskubové a naší ICH DualCH Just Like Misty Oasis of Peace "U" k jejímu famóznímu výkonu na dnešních klubových podzimních zkouškách. Misty předvedla výkon ohodnocený 1. cenou, plným počtem bodů, tituly CACT, CCT a vítězstvím zkoušek! Tak ať se vaše právě započatá letošní sezóna nese v podobném duchu! Jste skvělí!

working flat coated retriever Oasis of Peace


Včera jsem měla možnost sledovat Prince, CJW No Doubt Oasis of Peace, s jeho majitelkou Mudr. Evou Šmídovou na jejich 1. společných zkouškách v životě a hned stáli na bedně, na krásném 3. místě. Byla jsem velmi dojatá. Evi, děkuji ti za vzornou péči o Prince. Děláš ho šťastným a já vím, že i on vás. Díky, že jsem mohla být při tom.
A gratuluji k úspěšnému složení zkoušek OVVR i skvělé May God Bless You Oasis of Peace a manželům Valentinovým a Live And Let Live Oasis of Peace a paní Ingrind Macákové.

Flat Coated Retriever No Doubt Oasis of Peace


25.4.
JAKO CHOVATEL, S OBROVSKOU RADOSTÍ, VDĚČNOSTÍ A POKOROU OZNAMUJI, ŽE OASIS OF PEACE SE STALA NEJLEPŠÍ CHOVATELSKOU STANICÍ ROKU 2020 RETRIEVER KLUBU CZ.

Nic z toho by nebylo možné, bez mé rodiny, která mě plně podporuje při realizaci mých chovatelských snů, našich milovaných psů a úžasných majitelů, kteří mají na tomto ocenění obrovský podíl. Zejména Kamila Raiskubová, Adéla Frantíková, Karla Podešvová a MUDr. Eva Paučková Šmídová. Moc Vám děkuji!

Flat Coated Retriever Flat Coated Retrívr Oasis of Peace

5.4. Co je pro mě vždy těžké, je vymazat všechny zážitky starého roku a začít psát novinky toho nového. Ale je mi velikou radostí začít skvělými novinkami o dobrém zdraví naší mladé generace.

On My Way Cedletes Oasis of Peace a Miracles Happen Oasis of Peace prošli vyšetřením dědičných očních vad s výsledkem prostí včetně goniodysplasie. Eywa prošla genetickým vyšetřením na barvu s výsledkem BbEE. Nese vlohu pro hnědou a nenese pro žlutou barvu.

No Doubt Oasis of Peace přišly výsledky oficiálního pousouzení dysplazie kyčelního kloubu A/A, loketního kloubou 0/0 a OCD prostý.

Musím však pokračovat i smutnou zprávou.

Bohužel nás ve věku 10 let a 8 měsíců opustil jeden z velmi důležitých Oasis of Peace psů a velký přítel GrandCH Flamboyant Rumpus Oasis of Peace.

Pocházel ze spojení naší švédské feny JCH VetCH O´Flanagan Hur mås Det od mimořádné chovatelky Leny Hägglund a britského vynikajícího chovného psa Gayplume Flamboyant at Suchanoich od majitelky Sue Jones. Tato úžasná dáma je zakladatelkou Flatcoatdata.com, velmi nápomocné celosvětové databáze flatů.

Rumpus zdědil po svých rodičích to nejlepší. Vynikající přátelskou povahu, vynikající pracovní vlohy, dech beroucí exteriér a u chovného psa to nejcennější, silně předával své přednosti jeho potomkům. Za svůj život dal 11 vrhů, s každou fenou dal několik potomků mimořádně nadprůměrné kvality!

Jeho majitelé mi ho na krátký čas propůjčili zpět do chovné stanice, abych ho připravila na lovecké zkoušky. Měla jsem možnost s ním strávit delší čas v kuse a poznala jsem jeho příjemnou, nekonfliktní a bezproblémovou povahu i jeho vášeň pro práci.

Čas od času jsem ho měla čest předvést na výstavě a zažili jsme spolu mnoho úžasných vítězství. Získal titul národního vítěze, českého šampiona, grand šampiona a měl našlápnuto na další tituly. Upřímně, tento pes měl takové kvality, že mohl získat jakýkoliv titul, na který bychom pomysleli.

Velice si vážím slov rozhodčí Lindy Volárikové, která mi poděkovala za to, že jsem ho přihlásila na výstavu a ona ho mohla posoudit. Získal od ní ocenění CAC, CACIB, BOB a v závěrečných soutěžích pokračoval umístěním BIG I. a BIS III.

Umístil se na pátém místě v nejsilněji obsazené třídě Open na Cruft´s dog show ve Velké Británii!

Rumpus byl velmi milovaným členem rodiny. Byl kamarádem dětem Sárince a Eričkovi, kteří po jeho boku vyrostli. Děkuji Pavle a Renďovi Šuterovým za jejich láskyplnou péči a možnost Rumpa prezentovat a zapojit v chovu. Velice se toho vážím! Těším se, že až přijde čas, uvítáme jeho potomky v našich rodinách. Rumpovo semeno máme uschované ve spermobance paní doktorky Přinosilové.

Flat Coated Retriever Flamboyant Rumpus Oasis of Peace

Flamboyant Rumpus Oasis of Peace Flat Coated Retriever

Flat Coated Retriever Flamboyant Rumpus Oasis of Peace



 
novinky: 2005 2006 2007 2008 2009-2010 2011 2012 2013-2015 2016
2017 2018 2019
2020
2021-2022